Печінкові коржі
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто любить печінку, знають багато рецептів страв з неї. Давайте сьогодні приготуємо смачні печінкові коржі - це ті ж оладки, тільки тонше, а значить - в приготуванні немає нічого складного.
Печінка - досить дешевий продукт, з якого багато нічого не готують. А дуже навіть дарма! Це корисний продукт, і про нього не можна забувати. З печінки можна приготувати багато всякої різної смакоти: і котлети, і оладки, і торти, і паштети. Сьогодні я вам розповім, як приготувати печінкові коржі. Готуються вони за тим же принципом, що і оладки, а це значить, що процес простий. Тільки оладки виходять товстіший і попишнее, а коржі - тонкими. Готуємо?
- Печінка яловича або куряча - 500-600 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (по необхідності)
Печінка промиваємо і очищаємо від плівок і жилок. Нарізаємо на невеликі шматочки. Очищаємо цибулю, його теж нарізаємо.
Перекрутити печінку з цибулею в м'ясорубці, додамо сіль і перець.
Тепер додамо яйце і все добре розмішати. Нехай постоїть хвилин 5, за цей час сіль розчиниться. Якщо суміш у вас вийшла рідкуватий, додайте борошна до потрібної консистенції.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на неї ложкою печінкову масу, формуючи коржі. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін.
Складаємо коржі в каструльку, додаємо трохи води (приблизно 100 мл.), закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10-15.