Рецепт Печінкові коржі фото

Печінкові коржі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вони, хто любить печінку, знають багато рецептів страв з неї. Давайте сьогодні приготуємо смачні печінкові коржі - це ті ж оладки, тільки тонше, а значить - в приготуванні немає нічого складного.

Опис приготування:

Печінка - досить дешевий продукт, з якого багато нічого не готують. А дуже навіть дарма! Це корисний продукт, і про нього не можна забувати. З печінки можна приготувати багато всякої різної смакоти: і котлети, і оладки, і торти, і паштети. Сьогодні я вам розповім, як приготувати печінкові коржі. Готуються вони за тим же принципом, що і оладки, а це значить, що процес простий. Тільки оладки виходять товстіший і попишнее, а коржі - тонкими. Готуємо?

  • Печінка яловича або куряча - 500-600 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Рослинна олія - 75 мілілітрів
  • Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (по необхідності)
печінкові коржі - фото крок 1
Печінка промиваємо і очищаємо від плівок і жилок. Нарізаємо на невеликі шматочки. Очищаємо цибулю, його теж нарізаємо.
печінкові коржі - фото крок 2
Перекрутити печінку з цибулею в м'ясорубці, додамо сіль і перець.
печінкові коржі - фото крок 3
Тепер додамо яйце і все добре розмішати. Нехай постоїть хвилин 5, за цей час сіль розчиниться. Якщо суміш у вас вийшла рідкуватий, додайте борошна до потрібної консистенції.
печінкові коржі - фото крок 4
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на неї ложкою печінкову масу, формуючи коржі. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін.
печінкові коржі - фото крок 5
Складаємо коржі в каструльку, додаємо трохи води (приблизно 100 мл.), закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10-15.

Схожі рецепти