Печінкові млинці
(покроковий рецепт з фото)
Печінка - не тільки смачний, але і корисний продукт. Якщо в звичному вигляді вона не викликає особливо апетиту, тоді спробуйте зробити печінкові млинці в домашніх умовах. Це дуже ситно і смачно.
Рецепт приготування печінкових млинців дуже простий, однак ця страва може назавжди змінити ваше ставлення до цього субпродуктів. Млинці виходять дуже ніжними, м'якими і можуть бути подані з будь-яким соусом або начинкою.
- Печінка - 600 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Насамперед необхідно вимити, злегка обсушити і нарізати невеликими шматочками печінку. Рецепт приготування печінкових млинців може бути використаний з абсолютно будь-який печінкою. В даному варіанті використовується яловича. Її потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Цибулину очистити і також подрібнити слідом за печінкою.
2. Подрібнену печінку ретельно перемішати, щоб маса була однорідною.
3. Посолити і поперчити печінку за смаком. Якщо млинці будуть подаватися з начинкою, то це теж потрібно враховувати. При бажанні можна додати дрібку базиліка або інших улюблених трав. Всипати трохи манної крупи - вона дасть потрібну в'язкість.
4. Відокремити білки від жовтків. Окремо ввести їх в масу, попередньо збивши. Цей процес зовсім не обов'язковий, яйця можна відразу ввести до печінки, проте так тісто виходить більш повітряним.
5. Все ретельно перемішати. Борошно в даному випадку допоможе створити потрібну консистенцію. Маса повинна бути досить густий, щоб печінкові млинці в домашніх умовах добре тримали форму. Муки може знадобитися від 1 до 4 столових ложок.
6. На сковороду налити рослинне масло і як слід його розігріти. За допомогою ополоника налити трохи тіста і смажити з двох сторін. Готовий млинець можна подавати з грибною, сирної і будь-який інший начинкою, а також сметанним соусом.