Рецепт Печінкові млинці фото

Печінкові млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Печінка - не тільки смачний, але і корисний продукт. Якщо в звичному вигляді вона не викликає особливо апетиту, тоді спробуйте зробити печінкові млинці в домашніх умовах. Це дуже ситно і смачно.

Опис приготування:

Рецепт приготування печінкових млинців дуже простий, однак ця страва може назавжди змінити ваше ставлення до цього субпродуктів. Млинці виходять дуже ніжними, м'якими і можуть бути подані з будь-яким соусом або начинкою.

  • Печінка - 600 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
печінкові млинці - фото крок 1
1. Насамперед необхідно вимити, злегка обсушити і нарізати невеликими шматочками печінку. Рецепт приготування печінкових млинців може бути використаний з абсолютно будь-який печінкою. В даному варіанті використовується яловича. Її потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Цибулину очистити і також подрібнити слідом за печінкою.
печінкові млинці - фото крок 2
2. Подрібнену печінку ретельно перемішати, щоб маса була однорідною.
печінкові млинці - фото крок 3
3. Посолити і поперчити печінку за смаком. Якщо млинці будуть подаватися з начинкою, то це теж потрібно враховувати. При бажанні можна додати дрібку базиліка або інших улюблених трав. Всипати трохи манної крупи - вона дасть потрібну в'язкість.
печінкові млинці - фото крок 4
4. Відокремити білки від жовтків. Окремо ввести їх в масу, попередньо збивши. Цей процес зовсім не обов'язковий, яйця можна відразу ввести до печінки, проте так тісто виходить більш повітряним.
печінкові млинці - фото крок 5
5. Все ретельно перемішати. Борошно в даному випадку допоможе створити потрібну консистенцію. Маса повинна бути досить густий, щоб печінкові млинці в домашніх умовах добре тримали форму. Муки може знадобитися від 1 до 4 столових ложок.
печінкові млинці - фото крок 6
6. На сковороду налити рослинне масло і як слід його розігріти. За допомогою ополоника налити трохи тіста і смажити з двох сторін. Готовий млинець можна подавати з грибною, сирної і будь-який інший начинкою, а також сметанним соусом.

Схожі рецепти