Рецепт Печінка з содою фото

Печінка з содою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина, Сода, Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную незвичайний рецепт приготування яловичої печінки. Багато хто не любить яловичу печінку, так як вона виходить жорсткою. Але в даному рецепті, вона буде м'якою і ніжною. Спробуйте!

Сода в готовій страві не відчувається. Важливо дуже ретельно промити печінку після соди. Готова печінку виходить м'якою і смачною. Пряні трави, часник і перець додавайте на свій смак.

  • Печінка яловича - 400-500 грам
  • Сода - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 1 зубчик
  • Борошно цільнозернове - 2 Ст. Ложки
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
печінка з содою - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
печінка з содою - фото крок 2
Печінка залишаємо в холодній воді на 10 хвилин, потім, нарізаємо на шматки.
печінка з содою - фото крок 3
Додаємо соду і перемішуємо печінку з содою. Ми залишаємо на півтори години.
печінка з содою - фото крок 4
Печінка постояла з содою. Тепер її потрібно добре промити у великій кількості води, щоб не залишилося соди.
печінка з содою - фото крок 5
На плоску тарілку висипаємо борошно, сіль, перець і пряні трави. Перемішуємо.
печінка з содою - фото крок 6
Шматочки печінки мачає в борошно зі спеціями і викладаємо на сковороду з розігрітим соняшниковою олією. Смажимо до готовності.
печінка з содою - фото крок 7
Печінка готуватися 15 хвилин. Далі, вимикаємо вогонь і додаємо часник.
печінка з содою - фото крок 8
Печінка готова. Подаємо з овочами. Смачного!

Схожі рецепти