Рецепт Печінка з содою фото

Печінка з содою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Сода , Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную незвичайний рецепт приготування яловичої печінки. Багато хто не любить яловичу печінку, так як вона виходить жорсткою. Але в даному рецепті, вона буде м'якою і ніжною. Спробуйте!

Опис приготування:

Сода в готовій страві не відчувається. Важливо дуже ретельно промити печінку після соди. Готова печінку виходить м'якою і смачною. Пряні трави, часник і перець додавайте на свій смак.

  • Печінка яловича - 400-500 грам
  • Сода - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 1 зубчик
  • Борошно цільнозернове - 2 Ст. Ложки
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
печінка з содою - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
печінка з содою - фото крок 2
Печінка залишаємо в холодній воді на 10 хвилин, потім, нарізаємо на шматки.
печінка з содою - фото крок 3
Додаємо соду і перемішуємо печінку з содою. Ми залишаємо на півтори години.
печінка з содою - фото крок 4
Печінка постояла з содою. Тепер її потрібно добре промити у великій кількості води, щоб не залишилося соди.
печінка з содою - фото крок 5
На плоску тарілку висипаємо борошно, сіль, перець і пряні трави. Перемішуємо.
печінка з содою - фото крок 6
Шматочки печінки мачає в борошно зі спеціями і викладаємо на сковороду з розігрітим соняшниковою олією. Смажимо до готовності.
печінка з содою - фото крок 7
Печінка готуватися 15 хвилин. Далі, вимикаємо вогонь і додаємо часник.
печінка з содою - фото крок 8
Печінка готова. Подаємо з овочами. Смачного!

Схожі рецепти