Оладки на кефірі з содою
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж ніжні оладки з ягодами і ароматною кавою на сніданок? Здавалося б, оладки - дуже популярна страва, але не у всіх вони виходять смачними. Спробуйте мій варіант.
Я дуже люблю оладки зі сметанним соусом і лохиною. Для цього я змішую стакан сметани з 5 ст. L. Цукру, тру лохину ступкою, перемішую і поливаю таким соусом млинці. Смак просто дивовижний, а якщо додати м'яту і цедру лимона, то просто смакота. Дивіться, як приготувати млинці на кефірі з содою легко і просто.
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кефір - 0, 5 L
- Мука - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль / цукор - За смаком
Змішайте у великій тарілці сіль, цукор, кефір, сіль і яйце міксером. Збийте до утворення піни. Піна не буде пишною і швидко спаде, але чим її буде більше, тим краще. Зазвичай соду я не гашу оцтом, але якщо ви звикли гасити, можете зробити це.
Повільно вводите в рідину муку, перемішуючи або збиваючи міксером. Ретельно розбивайте грудочки, які утворює борошно, це може сильно перешкодити. Залиште тісто трохи постояти. У цей час розігрійте сковороду.
На гарячу сковороду влийте трохи масла. Дочекайтеся, поки масло розжариться - і викладайте оладки. Зручніше зробити це за допомогою двох ложок. Обсмажуйте млинці з обох сторін приблизно 5 хвилин.
Після того як всі оладки будуть готові, потрібно розкласти їх по тарілках і прикрасити. Можна взяти крем зі сметани, збиті вершки і улюблені ягоди. Приготуйте смачну каву і кличте улюблених до столу!