Млинці на кефірі з содою
(покроковий рецепт з фото)
Млинці за цим рецептом виходять ніжні і дуже смачні. За своєю структурою вони і не дуже тонкі, і не товсті. Ідеально підійдуть і для ситного сніданку, і для перекусу протягом дня.
Приготувати млинці на кефірі з содою дуже просто, інгредієнти прості і практично завжди є під рукою. Тісто виходить не таким рідким, як приготоване на молоці, але якщо ви хочете отримати на виході тонкі млинці, то просто додайте невелику кількість води або молока. Подавати такі млинці можна зі сметаною, медом, варенням або джемом. А можна загорнути в них ікру або червону рибу і вийде шикарна закуска, яка підійде до будь-якого святкового столу.
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 600 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор і сіль.
Додайте кефір, соду і все добре перемішайте.
Насипте борошно.
Перемішайте все до однорідного стану і додайте олію.
Testo майже.
Сковороду добре розігрійте і перший раз її змастіть маслом. Наливайте тісто за допомогою ополоника і рівномірно розподіляйте його по всій поверхні.
Смажте млинці на середньому вогні з двох сторін до готовності.
Готові млинці на кефірі з содою складайте стопкою і за бажанням змащуйте шматочком вершкового масла.
Смачного!