Рецепт Печінка яловича, тушкована в сметані фото

Печінка яловича, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина, Яловича печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Печінка не тільки корисна, але і дуже смачна, якщо її правильно приготувати. Тушкована яловича печінка зі сметаною - це ніжне, соковите і малокалорійне блюдо. Дивимося самі!

Щоб печінка була смачною і м'якою, її краще гасити, а не смажити. Також для приготування яловиче печінки, тушкованої зі сметаною, нам знадобиться молоко (в ньому потрібно попередньо вимочити печінку). У інгредієнтах не вказувала, так як це до процесу приготування не відноситься. Без вимочування можна і обійтися, тоді печінку потрібно просто добре вимити.

  • Печінка - 500 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Печериці - 200 грам
  • Сир - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Олія - 50 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 2
Печінка потрібно очистити від верхньої плівки і жовчних проток. Щоб плівка легше відходила, печінку можна злегка заморозити.
Заливаємо шматочки печінки молоком, залишаємо так на пару годин. По перше, молоко витягне з печінки гіркоту, а по-друге, зробить її більш м'якою і ніжною.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 3
Цибулю нарізаємо півкільцями, сир натираємо на дрібній тертці.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 4
Муку змішаємо з сіллю і перцем.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 5
Шматочки печінки обваляти в пряної борошняної суміші. Це не тільки додасть печінки аромат, але і не дасть соку витікати з шматочків.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 6
Запаніровані печінку відправляємо на добре розігріту сковорідку з олією і швидко обсмажуємо. Шматочки повинні зарум'яниться, але довго на вогні яловичу печінку тримати не варто, інакше вона стає жорсткою.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 7
Обсмажуємо цибулю. Слідом за цибулею відправляємо банку консервованих нарізаних печериць. Згасимо їх разом хвилин п'ять.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 8
Потім до цибулі з грибами відправляємо печінку зі сметаною.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 9
Все перемішуємо, зверху посипаємо тертим сиром. Доводимо до готовності під закритою кришкою. Якщо зі шматочків більше не виділяється кров, значить печінку готова.
печінка яловича, тушкована в сметані - фото крок 10
Готову яловичу печінку, тушковану зі сметаною, подавати можна з картопляним пюре і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти