Печінка яловича, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Печінка не тільки корисна, але і дуже смачна, якщо її правильно приготувати. Тушкована яловича печінка зі сметаною - це ніжне, соковите і малокалорійне блюдо. Дивимося самі!
Щоб печінка була смачною і м'якою, її краще гасити, а не смажити. Також для приготування яловиче печінки, тушкованої зі сметаною, нам знадобиться молоко (в ньому потрібно попередньо вимочити печінку). У інгредієнтах не вказувала, так як це до процесу приготування не відноситься. Без вимочування можна і обійтися, тоді печінку потрібно просто добре вимити.
- Печінка - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Печериці - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 0, 5 склянки
- Олія - 50 мілілітрів
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Печінка потрібно очистити від верхньої плівки і жовчних проток. Щоб плівка легше відходила, печінку можна злегка заморозити.
Заливаємо шматочки печінки молоком, залишаємо так на пару годин. По перше, молоко витягне з печінки гіркоту, а по-друге, зробить її більш м'якою і ніжною.
Заливаємо шматочки печінки молоком, залишаємо так на пару годин. По перше, молоко витягне з печінки гіркоту, а по-друге, зробить її більш м'якою і ніжною.
Цибулю нарізаємо півкільцями, сир натираємо на дрібній тертці.
Муку змішаємо з сіллю і перцем.
Шматочки печінки обваляти в пряної борошняної суміші. Це не тільки додасть печінки аромат, але і не дасть соку витікати з шматочків.
Запаніровані печінку відправляємо на добре розігріту сковорідку з олією і швидко обсмажуємо. Шматочки повинні зарум'яниться, але довго на вогні яловичу печінку тримати не варто, інакше вона стає жорсткою.
Обсмажуємо цибулю. Слідом за цибулею відправляємо банку консервованих нарізаних печериць. Згасимо їх разом хвилин п'ять.
Потім до цибулі з грибами відправляємо печінку зі сметаною.
Все перемішуємо, зверху посипаємо тертим сиром. Доводимо до готовності під закритою кришкою. Якщо зі шматочків більше не виділяється кров, значить печінку готова.
Готову яловичу печінку, тушковану зі сметаною, подавати можна з картопляним пюре і зеленню. Смачного!