Рецепт Яловича печінка, тушкована в сметані фото

Яловича печінка, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Яловича печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Печінка - один з найкорисніших продуктів, в якому міститься джерело вітамінів. Яловича печінка, тушкована в сметані, є не тільки корисним, але і неймовірно смачна страва!

Опис приготування:

У дитячій поліклініці порадили готувати яловичу печінку для дочки. Я перепробувала неосяжну купу рецептів і натрапила на абсолютно простий. Він про те, як приготувати яловичу печінку, тушковану в сметані. І саме за цим рецептом донечці печінку припала до смаку.

Печінка виходить ніжною, м'якою і соковитою. Таке блюдо чудово буде поєднуватися з будь-яким гарніром і додасть йому незвичайний вершковий смак.

  • Яловича печінка - 600-700 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки (середнього розміру)
  • Крем - 300-400 мілілітрів
  • Вода - 1/2 склянки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Молоко - 2 склянки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1
Щоб прибрати специфічний смак і запах печінки, для початку промийте і зачистите її. Поріжте кубиками, залийте печінку молоком і відставте.
2
В окремій ємності змішайте сметану з водою.
3
На розігріту з маслом сковороду відправте порізану цибулю. Смажте до готовності, час від часу помішуючи.
4
За той час, поки ви готували цибулю, печінка вже просочилася. Дістаньте її з молока і обваляйте шматочки печінки в борошні рівномірно з усіх боків.
5
Перекладіть смажену цибулю в ємність, а в сковороду додайте масло і печінку, обсмажте з обох сторін. Коли печінка обсмажити, додайте до неї готовий цибулю, сіль, перець за смаком.
6
Залийте печінку сметаною, розведеної водою, доведіть до кипіння, прикрийте кришкою і варіть протягом 15 хвилин.

Схожі рецепти