Печеня з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з баранини готується з баранячого ноги. Спочатку ми замарінуем м'ясо, потім гарненько його запекти. У нас вийде чудове блюдо, ароматне, соковите, з скоринкою, до якого піде картопля і салат.
Печеня з баранини довго нудиться в духовці, але з'їсте ви його дуже швидко. Поки баранина запікається, підсмажте картоплю і приготуйте салат.
- Бараняча нога - 2, 5 кілограма
- Йогурт натуральний - 125 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Імбир, шматочок - 1 штука (довжиною 3 см)
- Ferry Масала - 2 чайних ложки (спеції)
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
1. Баранячу ногу промийте, просушіть, зробіть надрізи до кістки по всій довжині ноги. Змішайте в мисці пропущений через прес часник, подрібнений імбир, кмин, Ferry Масала, корицю. Натріть маринадом баранину, закрийте в мисці і залиште на годину маринуватися.
2. Духовку дозволите нагріватися на 210 градусів. Мариновану баранячу ногу викладіть у форму для запікання і відправте її в духовку. Через півгодини понизьте температуру до 150 градусів. Запікайте печеня з баранини ще протягом двох годин.
3. Готову баранячу ногу викладіть на блюдо. Залиште на 20 хвилин. Потім наріжте.
4. Подавайте печеня з баранини з запеченим або смаженою картоплею і свіжим салатом. Смачного!