Печеня з баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться зробити на обід або вечерю що-небудь просте, але дуже смачне і ситне, тоді цей рецепт приготування печені з баранини в духовці з улюбленими овочами обов'язково стане в нагоді.
Цей рецепт гарний тим, що печеня з баранини в духовці в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно будь-якими овочами за смаком. Їх можна використовувати як гарнір при подачі або подрібнити після запікання, перетворивши в натуральний ароматний соус.
- Баранина - 1 кілограм
- Часник - 3-4 зубчиків
- Розмарин - За смаком
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Овочі - 200-300 грам (морква, цибуля, картопля, помідори, перець)
1. М'ясо вимийте і висушіть паперовою серветкою. За рецептом приготування печені з баранини в духовці можна використовувати як цілий шматочок, так і нарізане на невеликі квадратики м'ясо. Його потрібно посолити трохи за смаком, зробіть невеликі надрізи по всій поверхні. Очистіть часник, наріжте його на 2-4 частини. Нашпигуйте м'ясо часником і натріть оливковою олією з усіх боків.
2. Якщо час дозволяє, можна залишити м'ясо на 2-3 години або на всю ніч, щоб воно трохи замаринувалося.
3. Потім баранину перекладіть у жароміцних форму або на великий лист. Овочі вимийте як слід і при необхідності очистіть. Нарізаємо великими шматочками (навпіл або четвертинками) і викладаємо поруч з м'ясом.
4. Посоліть і поперчіть все за смаком. Збризніть маслом, додайте улюблені спеції.
5. Тепер форму можна відправити в добре розігріту духовку на 20-25 хвилин (при високій температурі). Таким чином печеня з баранини в духовці в домашніх умовах трохи схопиться і вийде ефект попередньої обжарювання м'яса на сковороді.
6. Деко потім потрібно дістати, додайте трохи розмарину і ще раз збризніть невеликою кількістю масла. Накрийте деко фольгою, відправте блюдо в духовку нудитися до готовності (близько 2 годин).
7. Варіантів, як зробити печеня з баранини в духовці, існує чимало, але цей відмінно підійде для зайнятих господинь і любителів смачної і ситної їжі.