Печена часник

Печена часник
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 10 хв.
Це скоріше не блюдо, а свого роду приправа, яку можна додавати в перші і другі страви, салати або придушити і використовувати для бутербродів. пропонуємо рецепт, як приготувати печена часник.

опис приготування:

Часник додають повсюдно все господині. Це один з небагатьох продуктів, які при запіканні підсилюють свій запах і не втрачають корисних властивостей. Печена часник ніжніше на смак свіжого, а якщо при запіканні додати різних трав (за смаком), то отримаємо ще більш цікавий смак. Можна приготувати його з запасом і використовувати при необхідності. Найчастіше готовий часник перетирають в пасту з додаванням олії, але можна залишити і цілі часточки.

1. Насамперед моєму часник і очищаємо його від зайвих шарів лушпиння, залишаємо тільки найнижчий, щоб все зубчики трималися в голівці.

2. Гострим ножем зрізаємо верхню частину головки часнику, щоб у всіх зубчиків верхівка була зрізана. Так часник виділить аромат.

3. Укладаємо підготовлений часник в форму для запікання, солимо і перчимо до смаку, заливаємо зверху оливковою олією, накриваємо фольгою.

4. Випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці близько години, періодично заглядаємо всередину і стежимо, щоб зріз трохи підрум'яниться, але не згорів, інакше смак готового часнику буде гірким.

Зберігати такий часник найкраще в скляних баночках в холодильнику. Він може зберігатися до тижня.


  • часник— 8 штук
  • Оливкова олія— 1/2 склянки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • білий перець— За смаком
  • Чорний перець— За смаком
Часник додають повсюдно все господині. Це один з небагатьох продуктів, які при запіканні підсилюють свій запах і не втрачають корисних властивостей. Печена часник ніжніше на смак свіжого, а якщо при запіканні додати різних трав (за смаком), то отримаємо ще більш цікавий смак. Можна приготувати його з запасом і використовувати при необхідності. Найчастіше готовий часник перетирають в пасту з додаванням олії, але можна залишити і цілі часточки.

1. Насамперед моєму часник і очищаємо його від зайвих шарів лушпиння, залишаємо тільки найнижчий, щоб все зубчики трималися в голівці.

2. Гострим ножем зрізаємо верхню частину головки часнику, щоб у всіх зубчиків верхівка була зрізана. Так часник виділить аромат.

3. Укладаємо підготовлений часник в форму для запікання, солимо і перчимо до смаку, заливаємо зверху оливковою олією, накриваємо фольгою.

4. Випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці близько години, періодично заглядаємо всередину і стежимо, щоб зріз трохи підрум'яниться, але не згорів, інакше смак готового часнику буде гірким.

Зберігати такий часник найкраще в скляних баночках в холодильнику. Він може зберігатися до тижня.

Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Бостонська печена квасоля

Бостонська печена квасоля

Рецепт приготування квасолі по-Бостонського. опис приготування: Замочити квасолю на ніч у холодній воді. Варити квасолю в тій же воді до м'якості, приблизно 1 — 2 годину. Злийте воду і відкладіть бульйон в сторону. Розігрійте духовку до 325 градусов по Фаренгейту (165 градусів С). Викласти боб...

читати далі
Фарширований печена картопля

Фарширований печена картопля

Картопля зручно запікати в духовці і фарширувати різними начинками (наприклад, з шинкою, копченою рибою або беконом і сиром). подивіться, як приготувати фарширований печена картопля. опис приготування: Смак у картоплі найрізноманітніший, все залежить від того, як і з чим його приготувати. Для ...

читати далі
Квасоля, печена в томатному соусі

Квасоля, печена в томатному соусі

З квасолі готують безліч смачних страв. Вона дуже смачна і до того ж корисна. Вона містить в собі багато білків і спокійно може замінити м'ясо. Пригощайтеся! опис приготування: Рекомендую всім рецепт приготування печеної квасолі в томатному соусі. Ця страва люблять багато за його простоту і до...

читати далі
Лососіна смажена або печена

Лососіна смажена або печена

Рецепт приготування смаженої і печеною лососини. опис приготування: Подавайте лососину з гарніром з картоплі або зеленого горошку. приготування: Обдати лосося окропом і зняти шкірку. Нарізати на шматки, приправити сіллю і перцем. подрібнити цибулину. Приправити лосося сіллю і перцем, посипати ...

читати далі
Печена квасоля

Печена квасоля

У Греції квасоля з овочами, запечена в томаті - досить популярна страва. Подають зазвичай його з білим свіжоспеченим хлібом. Блюдо виходить смачним, ситним і корисним. опис приготування: Щоб квасоля відварити, попередньо замочіть її у великій кількості води на кілька годин. Варити квасолю слід...

читати далі