Пастрома з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Таке м'ясо стане відмінною закускою як на кожен день, так і до святкового столу. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пастрамі з курячої грудки, читайте і запам'ятовуйте.
Приготовлено за мотивами традиційного і улюбленого багатьма страви молдавської та румунської кухні. Якщо яловичина вам не до душі, то пастрома з курячої грудки в домашніх умовах - прекрасна альтернатива класичному варіанту. Філе виходить дуже ніжним, пряним і неймовірно смачним. До того ж, ви завжди можете експериментувати зі спеціями і приправами.
- Куряче філе - 700 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 500 мілілітрів води)
- Часник - 2-4 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Курячі грудки вимийте як слід під проточною водою. У глибоку миску надішліть сіль, налийте трохи теплу водою (щоб сіль швидше розчинилася). Викладіть туди філе, і залиште все на 1.5-2 годину.
2. Після ще раз ретельно промийте. Викладіть на паперову серветку і як слід обсушити.
3. Паралельно очистіть часник, наріжте його тонкими кружечками. Якщо він вам не до душі, в рецепті приготування Пастрома з курячої грудки його використовувати необов'язково.
4. Тепер можна зайнятися спеціями. В даному випадку використовується перець чорний, червоний і паприка, куркума, прованські трави і базилік. Додайте до них гірчицю і рослинне масло.
5. Ретельно все перемішайте. Цей склад можна варіювати за смаком, використовуючи будь-які інші прянощі і приправи.
6. В серединку грудки помістіть часник, акуратно закрийте.
7. Жароміцних форму застеліть фольгою або пергаментом. Сумішшю спецій змастіть кожен шматочок філе з усіх боків. Викладіть у форму. Розігрійте до максимуму духовку.
8. Надішліть форму в духовку на 15-18 хвилин (в залежності від розміру філе). Потім вимкніть духовку і, не відкриваючи дверцята, залиште там пастрамі з курячої грудки в домашніх умовах від 2 до 4 годин (до повного охолодження).