Пастрома з курячої грудки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Я не фанатка страв з курячого м'яса… Напевно, тому що воно дуже поширене. Однак ось це блюдо зламало всі мої стереотипи! ось, як приготувати пастрамі з курячої грудки в духовці!
Я просто балдію від натуральної домашньої Пастрома! Адже навіть магазинний її варіант мені гріє душу. Цей рецепт досить простий і швидкий. І в підсумку виходить прекрасна закуска з птиці на будь-який стіл: від повсякденного до королівського!
- Грудка куряча - 1 штука
- Молоко - 2 склянки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
Курочку промиваємо і викладаємо в посуд. Заливаємо молоком, посипаємо сіллю. Перемішуємо, щоб сіль розчинилася. Ми залишаємо курку на пару годин маринуватися.
Виймаємо птицю з молочаю соусу. Висушуємо за допомогою паперового полотенечко. Перев'язуємо кулінарною ниткою, як на фото. Затягуємо туго. Натираємо курку маринадом з масла, меду, лаймового соку, рубленого часнику, паприки і соєвого соусу. Посипаємо мускатним горіхом.
Курка просочується маринадом близько 20 хвилин. Після викладаємо її на деко, застелений папером для запікання. Печемо пастрамі 20 хвилин при температурі 220 градусів. Смачного!