Паста з сушеними помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з сушеними помідорами - просте в приготуванні італійська страва, яке готується буквально за дві секунди і може стати прекрасним блюдом для швидкого і легкого обіду або вечері.
Чоловіка-м'ясоїда цією стравою навряд чи нагодуєш, звичайно. Але з функцією легкого обіду або вечері для тих, хто на дотримується дієти, паста з сушеними помідорами може впоратися чудово. Смакова гамма страви виходить неймовірно насиченою, від неї прямо віє італійської гастрономією - інгредієнти адже самі що ні на є італійські. Як і майже всі італійські страви, паста з сушеними помідорами готується дуже просто, але виходить - смачною, оригінальною і досить легкою.
- Грецькі горіхи - 1/4 склянки
- Сушені на сонці помідори - 1/2 склянки
- Пармезан тертий - 1/4 склянки
- Базилік (листя) - 5 штук
- Часник - 1 зубчик
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Спагеті - 200 грам
Волоські горіхи прожарюємо на сухій сковороді протягом 1 хвилини.
У чашу блендера кладемо прожарені горіхи, сушені помідори, пармезан, базилік, часник, оливкова олія, лимонний сік, сіль і перець. Подрібнюємо на швидкій швидкості блендера до однорідності.
Подрібнюємо до такої консистенції, як на фото.
Ставимо сковороду на середній вогонь, додаємо песто. Прогріваємо протягом 1-2 хвилин.
Nalivaem вино, випаровуємо.
Додаємо відварені до готовності спагетті.
Перемішуємо, злегка прогріваємо. Як тільки спагетті і песто "склеяться", знімаємо сковороду з вогню.
Смачного!