Рецепт Хліб з сушеними грибами фото

Хліб з сушеними грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Гриби , Сушені гриби
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви стали щасливим володарем хлібопічки і не знаєте з чого почати, тоді я розповім вам, як приготувати хліб з грибами швидко і смачно. Такий хліб обов'язково припаде до смаку всім!

Опис приготування:

Такий хліб не зрівняється з тим, що ви купите в магазині. Більш того, ви можете бути впевнені в його безпеці для вашого здоров'я. А його аромат і смак не залишать нікого байдужим. Такий хліб відмінно підійде для будь-якої трапези і порадує вас і вашу родину. Смачного!

  • Борошно - 250 грам
  • Тепла вода - 165 мілілітрів
  • Сушені гриби - 20 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Дріжджі - 10 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Цукор - 5 грам
  • Рослинна олія - 15 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука
1
Часник пропустіть через прес або подрібніть. Гриби замочіть в теплій воді на 20 хвилин, потім подрібніть.
2
Дріжджі, цукор і сіль змішайте в невеликій кількості теплої води, дайте піднятися опарі.
3
У мисці змішайте борошно і воду. Замісити пружне тісто. Потім додайте опару, олія, часник, гриби і продовжуйте замішувати тісто. Тісто накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
4
Потім сформуйте з тіста бажану форму хліба, зробіть кілька надрізів зверху і залиште його ще на 15 хвилин.
5
Перекладіть тісто в хлібопічку, закрийте кришку, виберіть режим"Духовка" і випікайте 40 хвилин 2 рівні.
6
Ароматний хліб готовий! Смачного!

Схожі рецепти