Запіканка картопляна з сушеними грибами
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка - блюдо просте, в той же час його не соромно подати і до святкового столу. Його можна розбавити овочами або м'ясом. Читайте рецепт, як приготувати запіканку картопляну з сушеними грибами.
Картопля - продукт універсальний, йому можна надати будь-який смак спеціями і іншими інгредієнтами, тому його люблять всі. Блюдо виходить ароматним, з рум'яною скоринкою. Воно подається самостійно або ж у вигляді гарніру. Для нього потрібні: картопля, гриби, цибуля, морква, бекон, крем, сир і спеції за смаком. Приступаємо до приготування!
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Бекон - 200 грам
- Крем - 150 грам
- Сир - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Олія - За смаком
1. Гриби розмочуємо в гарячій воді близько двох годин, після чого зливаємо воду і промиваємо їх. Проварюємо гриби близько півгодини, після чого обсмажуємо на сковороді з додаванням олії. Картопля попередньо відварюємо до підлозі- або повної готовності, нарізаємо його пластинами по 1 сантиметру товщиною. На змащене деко викладаємо половину нарізаної картоплі.
2. Цибулину очищаємо і промиваємо, нарізаємо дрібними кубиками. Морква очищаємо, моєму і натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді, після чого викладаємо їх поверх відвареної картоплі.
3. Сушені гриби викладаємо наступним шаром.
4. Бекон нарізаємо будь-якого розміру шматочками і викладаємо зверху.
5. Другу частину картоплі викладаємо найостаннішим, верхнім шаром.
6. Майбутню запіканку солимо і перчимо, додаємо приправи за смаком, рясно змащуємо сметаною.
7. На великій тертці натираємо сир, присипаємо їм блюдо поверх сметани.
8. Відправляємо форму з інгредієнтами в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20-30 хвилин. Подавати найкраще запіканку гарячою. Смачного!