Паста з artishokami
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося приготувати що-небудь вишукане і одночасно просте? Спробуйте здивувати своїх рідних або гостей незвичайним стравою - пастою з артишоками!
Пасту з артишоками подають як окрему страву або як гарнір до м'яса, гарячої, негайно! Перед цим обов'язково посипте її тертим пармезаном. При відсутності пармезану можете замінити його будь-яким іншим твердим сиром на свій розсуд.
- Спагеті - 400 грам
- Артишоки в олії - 400 грам(1 банку)
- Помідори - 3 штуки (великі і стиглі)
- Часник - 6 зубчиків
- Базилік - 5 штук (гілочок)
- Кедрові горіхи - 50 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Чорний перець - 2 щіпки (мелений)
- Пармезан - 30 грам (тертий)
1. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд. Після чого відразу покладіть в холодну воду. Злите з артишоків масло можна використовувати в приготуванні.
2. З охолоджених помідорів зніміть шкірку, вона повинна зніматися легко. Розріжте їх, видаліть насіння, щоб залишилася тільки м'якоть. Наріжте її маленькими кубиками.
3. Подрібніть очищені зубчики часнику ножем (або за допомогою преса для часнику). Кедрові горіхи поріжте надвоє (можна залишити їх і цілими). У розігрітій олії на середньому вогні обсмажуйте подрібнений часник і горіхи 2 хвилини.
4. Відокремте листя базиліка від стебел (вони нам не потрібні). Листочки складіть один поверх іншого як би чарочку, скачайте в рулет. Дрібно наріжте базилік гострим ножем з тонким лезом.
5. Додайте в сотейник, в якому обсмажували часник і горішки, підготовлені артишоки, помідори і базилік. Посоліть і поперчіть за смаком, прогрівайте кілька хвилин.
6. Смешайт заздалегідь зварену в підсоленій воді пасту, попередньо злив з неї воду, з приготовленим соусом. Вставити готовий artishokami!