Паста з shpinatom і artishokami
(покроковий рецепт з фото)
Паста з shpinatom і artishokami - дуже легка овочева паста без додавання м'яса або риби. Тільки овочі, сир макарони. Гарне блюдо для легкого літнього обіду або вечері.
Не варто боятися артишоків - це дуже смачний і корисний овоч, приготувати який - простіше простого. Для знайомства з цим овочем прекрасно підійде паста зі шпинатом і артишоками - просте італійська страва, яке особливо добре йде в літню пору, коли жирних і м'ясних страв організм не хоче, вважаючи за краще харчуватися більш здоровою і легкою їжею. Приємного апетиту, друзі!
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Часник - 4 зубчики
- Шпинат - 600 грам
- Артишок - 800 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 3 склянки
- Перець кайенский - 1/4 чайних ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Пармезан тертий - 1/2 склянки
- Моцарелла tertaya - 1/2 склянки
- Бульйон курячий - 1/2 склянки
- Макаронні вироби - 600 грам
- Хлібні крихти - 1/2 склянки
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кидаємо в нього подрібнений часник.
Відразу ж кладемо в сковороду промитий шпинат, обсмажуємо 1-2 хвилини, не більше. Як тільки шпинат розм'якне і зменшиться в обсязі - відразу ж витягаємо його з сковороди.
У тій же сковороді розтоплюємо ще трошки масла, тепер кидаємо в нього розрізані навпіл артишоки. Готуємо 2-3 хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
Витягуємо артишоки з сковороди.
Розтоплюємо в тій же сковороді ще трохи олії, кладемо в нього борошно. Швидко перемішуючи, обсмажуємо протягом 20-30 секунд.
Вливаємо молоко, швидко збиваємо.
Солимо, перчимо і варимо 2-4 хвилини, поки соус не почне густіти.
Додаємо тертий сир (обох видів), перемішуємо, через хвилину заливаємо в соус курячий бульйон і уварюємо соус до потрібної густоти. Соус повинен вийти не дуже густим, але і не дуже рідким - приблизно такий консистенції, як жирний кефір.
Додаємо в каструлю артишоки і відварені до готовності макаронні вироби. Перемішуємо.
Додаємо шпинат і бажані спеції. Гарненько перемішуємо - і знімаємо з вогню.
Перед подачею посипаємо блюдо хлібними крихтами.
Паста зі шпинатом і артишоками готова. Смачного!