Паска класичний
(покроковий рецепт з фото)
Паска - традиційна випічка на Великдень, без якої неможливо уявити це свято. Її готують різними способами, але я розповім вам найпростіший рецепт, як приготувати паску класичний.
Тісто для даного рецепта робиться на опарі, а як доповнення сюди ідеально підходить родзинки. Заготівлі варто настоятися, підійти, щоб виріб вийшов повітряним. Загалом, виходить ідеальний паску, який сподобається всій родині.
- Борошно - 700-1000 грам
- Ізюм - 300 грам
- Дріжджі - 50 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Молоко - 3 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Яйце - 6 штук
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Молоко підігрійте до 35 градусів. Розчиніть в ньому ложку цукру і дріжджі. А потім додайте половину просіяного борошна. Добре перемішайте.
Залиште опару в вимкненій духовці на 1 час.
У підійшла опару влийте розтоплене і охолоджене масло разом з ванільним цукром і сіллю.
Візьміть 5 яєць. Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з цукром, а білки збийте. Обидві маси додайте в опару. Ретельно все перемішайте.
У тісто додайте решту просіяне борошно. Вимішуйте його протягом 20-30 хвилин, поки тісто не перестане липнути до рук.
Тісто залиште під харчовою плівкою в теплому місці на 2-3 годину.
Ізюм промийте і замочіть на 20 хвилин у гарячій воді. Потім обсушити його і обваляйте в борошні. Введіть родзинки в тісто. Залиште його на 30-60 хвилин.
Тісто перекладіть в форми для випічки. Змастіть верхівки збитим яйцем.
Запікайте паски при 180 градусах протягом 40-60 хвилин. Прикрасьте випічку на ваш смак. Щасливої Пасхи!