Рецепт Паска класичний фото

Паска класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Паска - традиційна випічка на Великдень, без якої неможливо уявити це свято. Її готують різними способами, але я розповім вам найпростіший рецепт, як приготувати паску класичний.

Опис приготування:

Тісто для даного рецепта робиться на опарі, а як доповнення сюди ідеально підходить родзинки. Заготівлі варто настоятися, підійти, щоб виріб вийшов повітряним. Загалом, виходить ідеальний паску, який сподобається всій родині.

  • Борошно - 700-1000 грам
  • Ізюм - 300 грам
  • Дріжджі - 50 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Молоко - 3 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Яйце - 6 штук
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
паска класичний - фото крок 1
Молоко підігрійте до 35 градусів. Розчиніть в ньому ложку цукру і дріжджі. А потім додайте половину просіяного борошна. Добре перемішайте.
паска класичний - фото крок 2
Залиште опару в вимкненій духовці на 1 час.
паска класичний - фото крок 3
У підійшла опару влийте розтоплене і охолоджене масло разом з ванільним цукром і сіллю.
паска класичний - фото крок 4
Візьміть 5 яєць. Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з цукром, а білки збийте. Обидві маси додайте в опару. Ретельно все перемішайте.
паска класичний - фото крок 5
У тісто додайте решту просіяне борошно. Вимішуйте його протягом 20-30 хвилин, поки тісто не перестане липнути до рук.
паска класичний - фото крок 6
Тісто залиште під харчовою плівкою в теплому місці на 2-3 годину.
паска класичний - фото крок 7
Ізюм промийте і замочіть на 20 хвилин у гарячій воді. Потім обсушити його і обваляйте в борошні. Введіть родзинки в тісто. Залиште його на 30-60 хвилин.
паска класичний - фото крок 8
Тісто перекладіть в форми для випічки. Змастіть верхівки збитим яйцем.
паска класичний - фото крок 9
Запікайте паски при 180 градусах протягом 40-60 хвилин. Прикрасьте випічку на ваш смак. Щасливої ​​Пасхи!

Схожі рецепти