Рецепт Бездріжджова паска фото

Бездріжджова паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас немає часу возитися з довгим приготуванням дріжджового тесту для пасок, чекати, поки зійде тісто, тоді вам стане в нагоді рецепт, як приготувати бездріжджовий паску. Все просто!

Опис приготування:

Бездріжджовий паску, звичайно, відрізняється за своїми смаковими якостями від класичного дріжджового паски, але для багатьох цей рецепт стане справжнім порятунком. Щоб у вас вийшли гарні паски без проблем, Зверніть увагу, Запікати їх слід при температурі не вище 170 градусів, а краще менше, тоді тісто вже точно добре пропечеться всередині і не згорить зовні. Звичайно, тут все залежить від розміру пасок, адже чим більше форма, тим більше часу потрібно, щоб тісто пропеклося.

  • Борошно пшеничне - 300-350 грам
  • Кефір 1% - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Ізюм, чорнослив - За смаком
  • Ванільний цукор - За смаком
бездріжджовий паску - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
бездріжджовий паску - фото крок 2
Борошно просійте в глибоку миску. Окремо змішайте кефір з содою, а через кілька хвилин, коли на кефірі з'являться бульбашки, вилийте масу до борошна.
бездріжджовий паску - фото крок 3
Додайте цукор звичайний і ванільний, розтоплене вершкове масло. Перемішайте гарненько масу.
бездріжджовий паску - фото крок 4
Додайте родзинки і інші сухофрукти (у мене курага, я її промила і порізала на шматочки). Перемішайте.
бездріжджовий паску - фото крок 5
За консистенцією тісто має вийти трохи густішим, ніж звичайне тісто для кексів.
бездріжджовий паску - фото крок 6
Перекладіть тісто в форми для пасок (можна використовувати металеві, силіконові або паперові форми). Заповнюйте форми на 1/2 обсягу, щоб шапочка вийшла красивою.
бездріжджовий паску - фото крок 7
Випікайте паски при температурі 160-170 градусів 30-35 хвилин. Готові паски охолодіть і тільки потім прикрашайте. Помадку можна зробити з білка, збитого із цукром, або застосувати власноручно написані покупну глазур, яку необхідно просто розвести водою.

Схожі рецепти