Бездріжджова паска
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу возитися з довгим приготуванням дріжджового тесту для пасок, чекати, поки зійде тісто, тоді вам стане в нагоді рецепт, як приготувати бездріжджовий паску. Все просто!
Бездріжджовий паску, звичайно, відрізняється за своїми смаковими якостями від класичного дріжджового паски, але для багатьох цей рецепт стане справжнім порятунком. Щоб у вас вийшли гарні паски без проблем, Зверніть увагу, Запікати їх слід при температурі не вище 170 градусів, а краще менше, тоді тісто вже точно добре пропечеться всередині і не згорить зовні. Звичайно, тут все залежить від розміру пасок, адже чим більше форма, тим більше часу потрібно, щоб тісто пропеклося.
- Борошно пшеничне - 300-350 грам
- Кефір 1% - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Ізюм, чорнослив - За смаком
- Ванільний цукор - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Борошно просійте в глибоку миску. Окремо змішайте кефір з содою, а через кілька хвилин, коли на кефірі з'являться бульбашки, вилийте масу до борошна.
Додайте цукор звичайний і ванільний, розтоплене вершкове масло. Перемішайте гарненько масу.
Додайте родзинки і інші сухофрукти (у мене курага, я її промила і порізала на шматочки). Перемішайте.
За консистенцією тісто має вийти трохи густішим, ніж звичайне тісто для кексів.
Перекладіть тісто в форми для пасок (можна використовувати металеві, силіконові або паперові форми). Заповнюйте форми на 1/2 обсягу, щоб шапочка вийшла красивою.
Випікайте паски при температурі 160-170 градусів 30-35 хвилин. Готові паски охолодіть і тільки потім прикрашайте. Помадку можна зробити з білка, збитого із цукром, або застосувати власноручно написані покупну глазур, яку необхідно просто розвести водою.