Паска для новачків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ходите приготувати паску до світлого свята Великодня, а досвіду роботи з дріжджовим тестом немає, тоді цей рецепт саме для вас! Готуємо смачний паску легко і просто.
Наближається світле свято Великодня. І кожен шукає для себе відповідні рецепти. Хочу розповісти вам, як приготувати паску для новачків. Цей паску чудово смачний, ніжний, повітряний, пухнастий і апетитно красивий. Готується з дріжджами, але неймовірно просто. Якщо у вас немає спеціальних форм для пасок, я вам розповім, як можна вийти з цієї ситуації і чим скористатися. З приготуванням цього паски впорається навіть початківець кулінар. Спробуйте приготувати і ви залишитеся в захваті. Приступимо!
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 150 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки (для глазурі)
- Сухе молоко - 60 грам (для глазурі)
- Вода - 25 мілілітрів (тепла, для глазурі)
Підготуйте всі інгредієнти, вони повинні бути кімнатної температури.
У молоці розчиніть дріжджі.
Додайте яйця, перемішайте все.
Додайте цукати і родзинки. Вершкове масло розігрійте, остудіть, додайте до решти інгредієнтів.
Додайте просіяне борошно.
Добре перемішайте. Можна скористатися віночком, лопаткою, або міксером.
Миску накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 18 годин.
За цей час в холодильнику тісто підніметься.
Розповім, ніж можна скористатися, щоб випікати паски. Для цього відмінно підійдуть залізні баночки від кукурудзи і зеленого горошку, алюмінієві кружки або паперові формочки. Кожну форму необхідно викласти папером для випічки, гурток на дно і боки. Паперову форму викладати не потрібно.
У кожну форму викладіть тісто на 2/3 форми. Дайте постояти 15-20 хвилин поки гріється духовка.
Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте форми, випікайте 25-30 хвилин.
Підготуйте інгредієнти для глазурі.
Змішайте сухе молоко і цукрову пудру.
Додайте маленькими порціями теплу воду, перемішайте добре.
Покрийте паски глазур'ю.
Посипте прикрасами.
Паска для новачків готовий!
Паска виходить дуже ароматний і ніжний. Ця глазур не липне, не кришиться і має свій особливий смак. Світлого вам свята!