Рецепт Пасхальна паска фото

Пасхальна паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Молочні продукти , Морква , Молоко
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пасхальна паска або паску готується дуже просто. Тісто приготовлено без яєць на основі тертої моркви, молока і борошна. Великдень виходить дуже красивою, м'якою і ароматною. Пробуємо!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування пасхальної паски. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, тим часом з'єднуємо терту моркву, родзинки, цедру лимона і борошно. Додаємо молочну суміш, масло рослинне і ваніль. Замішуємо тісто і через півгодини розкладаємо його по формах для випічки (чекаємо поки підніметься - 1 час). Запікаємо паску в духовці, готовність перевіряємо зубочисткою (якщо суха - готово) хай щастить!

  • Цукор - 100 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Дріжджі сухі - 6 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Морква - 140 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Ізюм - За смаком
  • Цедра лимону - За смаком
пасхальна паска - фото крок 1
У тепле молоко засипаємо цукор і розчиняємо його. Також додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо осторонь.
пасхальна паска - фото крок 2
Морква трьом на дрібній тертці і змішуємо з борошном, цедрою лимона і родзинками (попередньо замоченим).
пасхальна паска - фото крок 3
На моркви додаємо молочну суміш, рослинне масло і ваніль.
пасхальна паска - фото крок 4
Замішуємо однорідне гладке тісто і залишаємо його відпочивати 25-30 хвилин.
пасхальна паска - фото крок 5
Розкладаємо тісто в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх на 2/3. Ставимо в тепле місце на 1 час. Потім випікаємо паску в духовці 40-45 хвилин, температура 200 градусів. Готову паску прикрашаємо глазур'ю. Смачного!

Схожі рецепти