Пасхальна паска
(покроковий рецепт з фото)
Пасхальна паска або паску готується дуже просто. Тісто приготовлено без яєць на основі тертої моркви, молока і борошна. Великдень виходить дуже красивою, м'якою і ароматною. Пробуємо!
Перед вами - простий рецепт приготування пасхальної паски. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, тим часом з'єднуємо терту моркву, родзинки, цедру лимона і борошно. Додаємо молочну суміш, масло рослинне і ваніль. Замішуємо тісто і через півгодини розкладаємо його по формах для випічки (чекаємо поки підніметься - 1 час). Запікаємо паску в духовці, готовність перевіряємо зубочисткою (якщо суха - готово) хай щастить!
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 200 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Морква - 140 грам
- Борошно - 500 грам
- Ізюм - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
У тепле молоко засипаємо цукор і розчиняємо його. Також додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо осторонь.
Морква трьом на дрібній тертці і змішуємо з борошном, цедрою лимона і родзинками (попередньо замоченим).
На моркви додаємо молочну суміш, рослинне масло і ваніль.
Замішуємо однорідне гладке тісто і залишаємо його відпочивати 25-30 хвилин.
Розкладаємо тісто в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх на 2/3. Ставимо в тепле місце на 1 час. Потім випікаємо паску в духовці 40-45 хвилин, температура 200 градусів. Готову паску прикрашаємо глазур'ю. Смачного!