Пасха з медом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям солодкого обов'язково варто придивитися до цього рецепту. Ніжна за структурою, солодка і дуже смачна паска з медом стане справжньою окрасою святкового столу.
1. Рецепт приготування паски з медом дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Цей рецепт є скоріше базою, яку можна трансформувати під власні смакові переваги.
2. Сир необхідно протерти через дрібне сито.
3. Додати до сиру сметану і ретельно перемішати.
4. В окремій ємності необхідно розтерти м'яке вершкове масло. Його не потрібно розтоплювати, воно повинно бути злегка розм'якшене, а не рідке!
5. До масла додати яєчні жовтки і продовжити розтирати. Можна скористатися віночком або міксером, щоб маса була більш однорідною.
6. Потроху вводити мед, ретельно перемішуючи. За бажанням також можна додати ще 1-2 столові ложки цукру.
7. Масло з жовтками і медом акуратно з'єднати з сиром і збити до однорідної маси.
8. Саме час підготувати форму, в якій буде робитися паска. Її потрібно повністю застелити марлею і залишити трохи марлі по краях, щоб потім можна було паску звернути.
9. Готову масу викласти у форму, загорнути повністю в марлю, зверху викласти важкий прес.
10. Великдень з медом в домашніх умовах повинна провести добу в холодильнику, потім її можна подавати до столу.
У таку паску можна додати сухофрукти, горіхи або навіть шоколад.
- Сир - 500 грам
- Жовтки - 4 штуки
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем - 100 грам
2. Сир необхідно протерти через дрібне сито.
3. Додати до сиру сметану і ретельно перемішати.
4. В окремій ємності необхідно розтерти м'яке вершкове масло. Його не потрібно розтоплювати, воно повинно бути злегка розм'якшене, а не рідке!
5. До масла додати яєчні жовтки і продовжити розтирати. Можна скористатися віночком або міксером, щоб маса була більш однорідною.
6. Потроху вводити мед, ретельно перемішуючи. За бажанням також можна додати ще 1-2 столові ложки цукру.
7. Масло з жовтками і медом акуратно з'єднати з сиром і збити до однорідної маси.
8. Саме час підготувати форму, в якій буде робитися паска. Її потрібно повністю застелити марлею і залишити трохи марлі по краях, щоб потім можна було паску звернути.
9. Готову масу викласти у форму, загорнути повністю в марлю, зверху викласти важкий прес.
10. Великдень з медом в домашніх умовах повинна провести добу в холодильнику, потім її можна подавати до столу.
У таку паску можна додати сухофрукти, горіхи або навіть шоколад.