Червона бурякова пасха
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати на світле свято Пасхи не тільки дуже смачну, але і красиву, яскраву Великдень. Буряк зовсім не відчувається, тільки надає солодкість. Дуже рекомендую зберегти рецепт!
По бажанню, буряк можна брати сиру, але сік вареного або запеченої буряка дає більш насичений колір! Сухофрукти можна міняти і доповнювати на свій смак!
- Сир - 300 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Буряк - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. До сиру додайте попередньо замочений ізюм.
2. Додайте цукор і масло кімнатної температури.
3. Буряк відваріть або запечіть, очистіть, натріть на тертці, потім вичавіть сік.
4. Додайте буряковий сік до сирної маси і все добре перемішайте.
5. У форму для паски покладіть тканину або марлю в кілька шарів. Викладіть сирну масу, накрийте кінцями тканини, поставте вантаж. Потім приберіть в холодильник.
6. Зі святом!