Пасха «Червона Гірка»
(покроковий рецепт з фото)
День поминання покійних або Червона гірка - першу неділю після Пасхи. У цей день прийнято провідувати могили близьких і залишати там частування, в тому числі, паски.
Великоднє свято не зможе обійтися без традиційних пасок. Пропоную свій варіант їх приготування. Зробіть опару. Залиште на 1, 5 годину. Жовтки збийте з цукром, що залишився і дрібкою солі, половину отриманої маси додайте в опару разом з 250 г. Борошна. Залиште ще на годину. Після цього інші інгредієнти і добре вимісити. Дайте тісту підійти, додайте вишню. Форми змастіть і наповніть тістом. Дайте трохи піднятися, а потім випікаючи в духовці протягом 50 хвилин при 180 градусах. Прикрасьте остиглі паски глазур'ю і посипанням. Приємного вам свята!
- Борошно - 1000 грам
- Дріжджі свіжі - 70 грам
- Вишня в'ялена - 100 грам
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Молоко - 600 мілілітрів
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Яєчні жовтки - 10 штук
- Яєчні білки - 7 штук
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1 Чайна ложка
- Мускат мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Стакан молока доведіть до кипіння, додайте в нього 100 грам борошна, швидко перемішайте і зніміть з вогню.
В іншому теплому молоці розчиніть дріжджі і по три ложки цукру і борошна. Залиште опару на 10 хвилин. Потім змішайте борошняну суміш і опару і збийте за допомогою міксера. Залиште на 1, 5 годину. Потім жовтки збийте з рештою цукру і дрібкою солі і половину отриманої маси додайте в опару разом з 250 г. Борошна. Вимішайте і залиште на годину. Після цього додайте решту жовтки, борошно, а також розм'якшене вершкове масло, коньяк, мускатний горіх, кардамон, ванільний цукор, збиті білки (5 шт.) і добре вимісити. Дайте тісту підійти.
Вмішайте в тісто розпарену вишню і залиште його ще на деякий час.
Форми змастіть маслом, посипте борошном і наповніть тістом наполовину. Дайте трохи піднятися, а потім випікаючи в духовці протягом 50 хвилин при 180 градусах. Для глазурі збийте 2 білка з цукровою пудрою і лимонним соком. Прикрасьте остиглі паски глазур'ю і посипанням.