Ікра бурякова на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим би смачненьким урізноманітнити звичні заготовки? Придивіться до цього простого і дуже вдалому способу, як приготувати ікру бурякову на зиму. Пікантна і апетитна закуска!
Зазвичай ми звикли заготовляти на зиму кабачкову або баклажанну ікру, а сьогодні пропоную вам зробити класну овочеву закуску з буряка. Ікра виходить дуже ніжною. Її можна подавати і як свого роду соус, і як Помазков на хліб.
- Буряк - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Цибуля - 250 грам
- Солодкий перець - 250 грам (по бажанню)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Часник - 5-7 зубчиків
- Оцет - 30 мілілітрів
- Цукор - 35 грам
- Сіль - За смаком
1
Очистіть цибулю, наріжте його півкільцями і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте хвилин 5.
2
Туди ж додайте тонко нарізаний солодкий перець. Смажте ще пару хвилин.
3
Буряк очистіть і натріть на тертці. Додайте на сковороду.
4
Помідори подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Додайте до овочів разом з подрібненим часником.
5
Додати сіль за смаком, додайте цукор і тушкуйте на повільному вогні близько години.
6
Влийте оцет, млоїте ще хвилини 3-4, а після перекладіть готову ікру в стерилізовану баночку. Засукайте, укутайте і залиште догори дном до повного охолодження. Після приберіть в прохолодне і темне місце.