Бурякова ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало різних рецептів консервування овочевої ікри. Найчастіше її роблять з баклажанів, кабачків, перцю, буряка. Останній варіант виглядає в банках особливо яскраво і апетитно.
Любіть консервувати на зиму? Тоді рецепт про те, як приготувати бурякову ікру на зиму, вам обов'язково стане в нагоді. Для нього вам знадобляться різні овочі. Завдяки ароматним спецій блюдо вийде пікантним і смачним.
- Буряк - 700 грам
- Перець червоний солодкий - 500 грам
- Часник - 150 грам
- Мелена паприка - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Аніс - 2 штуки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 50 грам
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
Буряк очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте її на невеликі шматки довільної форми. Краще вибирати маленькі плоди буряка, вони завжди солодший.
Солодкий болгарський перець вимийте і висушіть. Розріжте його на половинки, видаліть серединку, насіння і перетинки. Наріжте перець на шматочки.
Часник очистіть від лушпиння і розділіть на часточки. Вимийте їх під водою.
Візьміть м'ясорубку з дрібною насадкою, прокурутіте через неї буряк разом з перцем і часником. Отриману масу ретельно перемішайте.
Перекладіть бурякову масу в каструлю або сотейник з товстим дном. Потім додайте до неї оцет, цукор, сіль, перець і мелену паприку. Влийте нерафіновану соняшникову олію і ретельно все перемішайте.
Поставте ікру на плиту на маленький вогонь, доведіть її до кипіння. Потім покладіть в ікру зірочки анісу і варіть її сорок хвилин. Гарячу ікру розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками.