Рецепт Бурякова ікра на зиму фото

Бурякова ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Існує чимало різних рецептів консервування овочевої ікри. Найчастіше її роблять з баклажанів, кабачків, перцю, буряка. Останній варіант виглядає в банках особливо яскраво і апетитно.

Любіть консервувати на зиму? Тоді рецепт про те, як приготувати бурякову ікру на зиму, вам обов'язково стане в нагоді. Для нього вам знадобляться різні овочі. Завдяки ароматним спецій блюдо вийде пікантним і смачним.

  • Буряк - 700 грам
  • Перець червоний солодкий - 500 грам
  • Часник - 150 грам
  • Мелена паприка - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
  • Аніс - 2 штуки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 50 грам
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Оцет 9% - 30 мілілітрів
бурякова ікра на зиму - фото крок 1
Буряк очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте її на невеликі шматки довільної форми. Краще вибирати маленькі плоди буряка, вони завжди солодший.
бурякова ікра на зиму - фото крок 2
Солодкий болгарський перець вимийте і висушіть. Розріжте його на половинки, видаліть серединку, насіння і перетинки. Наріжте перець на шматочки.
бурякова ікра на зиму - фото крок 3
Часник очистіть від лушпиння і розділіть на часточки. Вимийте їх під водою.
бурякова ікра на зиму - фото крок 4
Візьміть м'ясорубку з дрібною насадкою, прокурутіте через неї буряк разом з перцем і часником. Отриману масу ретельно перемішайте.
бурякова ікра на зиму - фото крок 5
Перекладіть бурякову масу в каструлю або сотейник з товстим дном. Потім додайте до неї оцет, цукор, сіль, перець і мелену паприку. Влийте нерафіновану соняшникову олію і ретельно все перемішайте.
бурякова ікра на зиму - фото крок 6
Поставте ікру на плиту на маленький вогонь, доведіть її до кипіння. Потім покладіть в ікру зірочки анісу і варіть її сорок хвилин. Гарячу ікру розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками.

Схожі рецепти