Бурякова ікра з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть овочеві закуски? Це завжди просто, недорого, в міру ситно і дуже смачно! Для різноманітності меню хочу порекомендувати вам на замітку цей класний рецепт. Запам'ятовуйте і повторіть будинку!
Перед вами цікава ідея, як приготувати бурякову ікру з баклажанами. Подавати до столу її можна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Ця чудова закуска може стати доповненням до основної страви або закускою. Смак її можна коригувати, додаючи трохи більше часнику або цукру, якщо любите солоденька. До речі, таку ікру можна навіть консервувати на зиму, додавши оцет.
- Баклажан - 1 штука
- Буряк - 1 штука (велика)
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-5 зубчиків
- Натуральний томатний сік - 250 мілілітрів (можна свіжі помідори)
- Сіль, цукор, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Ось такий набір овочів ми будемо використовувати. Насамперед всі овочі потрібно очистити.
2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть подрібнену цибулю, обсмажте пару хвилин до прозорості і додайте терту моркву. Смажте ще 3-4 хвилини, помішуючи.
3. Буряк натріть на тертці і викладіть на сковороду. Смажте хвилин 5-7.
4. Баклажан натріть теж на тертці і додайте до інших овочів.
5. Влийте томатний сік. У сезон свіжих помідорів можна додати їх, попередньо очистивши від шкірки. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте близько півгодини.
6. Додати сіль, поперчіть, додайте цукор і часник до смаку. Потримайте на вогні ще пару хвилин - і все, бурякова ікра з баклажанами в домашніх умовах готова!
Смачного!
Смачного!