Рецепт Ікра бурякова з луком фото

Ікра бурякова з луком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

Ікра бурякова з луком - відмінна закуска, гарнір і навіть самостійне блюдо. Її можна подавати разом з оселедцем, вареними яйцями і будь-яким другим блюдом. Готується близько 2 годин (довго вариться).

Варений буряк за властивостями майже нічим не поступається сирої. У ній багато вітамінів групи Р, а також калій, магній, йод, залізо та ін. Цей продукт дуже корисний для всього організму і готувати з буряка можна різні страви. Наприклад, ікра з цибулею. Варений буряк потрібно натерти на тертці, після чого обсмажити з цибулею до готовності.

  • Буряк - 2-3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
ікра бурякова з луком - фото крок 1
1. Через те, що буряк вариться досить довго (мінімум 1 час), збільшується і час приготування ікри. Буває так, що у вас після свят залишилася варений буряк - і тоді часу на приготування смачної закуски у вас піде всього 20 хвилин.
ікра бурякова з луком - фото крок 2
2. Остигнула буряк потрібно очистити, після чого натерти на середню терку.
ікра бурякова з луком - фото крок 3
3. Цибуля наріжте дрібно і відправте першим на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Трохи обсмажте, поле чого відправляйте до цибулі натерту буряк.
ікра бурякова з луком - фото крок 4
4. Смажте при постійному помішуванні. Потім додайте половину склянки води, перемішайте і тушкуйте, поки вода не випарується.
ікра бурякова з луком - фото крок 5
5. Подавати ікру можна в гарячому і холодному вигляді, вона однаково смачна.
ікра бурякова з луком - фото крок 6
6. Солити можна перед подачею, а можна - в процесі гасіння. Таку ікру можна ще готувати з солоним огірком, наприклад.

Схожі рецепти