Ікра бурякова з луком
(покроковий рецепт з фото)
Ікра бурякова з луком - відмінна закуска, гарнір і навіть самостійне блюдо. Її можна подавати разом з оселедцем, вареними яйцями і будь-яким другим блюдом. Готується близько 2 годин (довго вариться).
Варений буряк за властивостями майже нічим не поступається сирої. У ній багато вітамінів групи Р, а також калій, магній, йод, залізо та ін. Цей продукт дуже корисний для всього організму і готувати з буряка можна різні страви. Наприклад, ікра з цибулею. Варений буряк потрібно натерти на тертці, після чого обсмажити з цибулею до готовності.
- Буряк - 2-3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Через те, що буряк вариться досить довго (мінімум 1 час), збільшується і час приготування ікри. Буває так, що у вас після свят залишилася варений буряк - і тоді часу на приготування смачної закуски у вас піде всього 20 хвилин.
2. Остигнула буряк потрібно очистити, після чого натерти на середню терку.
3. Цибуля наріжте дрібно і відправте першим на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Трохи обсмажте, поле чого відправляйте до цибулі натерту буряк.
4. Смажте при постійному помішуванні. Потім додайте половину склянки води, перемішайте і тушкуйте, поки вода не випарується.
5. Подавати ікру можна в гарячому і холодному вигляді, вона однаково смачна.
6. Солити можна перед подачею, а можна - в процесі гасіння. Таку ікру можна ще готувати з солоним огірком, наприклад.