Пасха (сир)
(покроковий рецепт з фото)
Світле неділя - це головний православне свято, тому кожна господиня намагається здивувати гостей різноманітністю і оригінальністю своїх страв. Розповім, як приготувати паску (сир).
Більшість господинь обмежуються в світле свято Пасхи випічкою пасок. Спробуйте трохи відійти від традицій і зробіть хоча б 1 сирну паску, запевняю, вам сподобається. Можна додати будь-які сухофрукти, спеції, горіхи. Подають сирну паску в холодному вигляді, діставши її з холодильника.
- Сир - 1, 5 кілограма (домашній або покупний)
- Цукати - 250 грам
- Ізюм - 120 грам
- Чорнослив - 120 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Вершки - 0, 5 L
- Ром - 10 мілілітрів
- Курячі жовтки - 3 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте всі інгредієнти: відокремте жовтки від білків, масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Промийте цукати, сухофрукти.
2. Викладіть сир в миску, перемішайте його з цукровим піском, вершковим маслом, жовтками, вершками, ванільним цукром. Отриману сирну суміш двічі перетріть через сито.
3. Наріжте невеликими шматочками цукати (якщо потрібно), курагу та ізюм, змішайте все, залийте ромом (можна використовувати коньяк). Залиште на 20-30 хвилин.
4. Через необхідний час злийте алкоголь з сухофруктів, додайте їх в миску до сирної масу і перемішайте. Форму для приготування паски (будь-яку іншу відповідну) стояти Марлен, складеної в 2 шару, потім викладіть сирну масу і утрамбуйте, поставте невеликий вантаж і відправте в холодильник на ніч. Під низ форми встановіть тарілку, адже буде виділятися рідина.
5. Готову паску акуратно видаліть з форми, зніміть марлю. Можна прикрасити її символікою свята або залишити так. Смачного!