Пасха Кардамона
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно смачна сирна паска, яка подобається всім. Обов'язково спробуйте її на світле свято Великодня! Для неї необхідний якісний жирний сир, кардамон і блендер.
Я розповім вам, як приготувати паску з кардамоном. Сир 9% слід пробити в блендері або протерти через сито до однорідності, щоб не було грудочок. Коробочки кардамону розкрити і подрібнити його насіння в ступці. Не варто використовувати велику кількість цієї пряності, достатньо всього дві коробочки. Також в цей десерт додаються вершкове масло кімнатної температури, крем, цукор, родзинки і ванілін.
- Сир - 350 грам
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам (розм'якшене)
- Крем - 50 грам
- Цукор - 80 грам
- Коробки з кардамоном - 2 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Ізюм залийте гарячою водою на 20 хвилин, обсушити.
Сир пробийте до однорідності за допомогою блендера. Кардамон подрібніть в ступці. Додайте в сирну масу цукор, ванілін, розм'якшене вершкове масло, крем і кардамон, перемішайте за допомогою блендера. Додайте родзинки.
Форму для паски переверніть, поставте в миску, постеліть марлю в два шари так, щоб краї звисали. Викладіть сирну масу в форму, накрийте марлею, поставте зверху прес (блюдце і банку з водою), приберіть в прохолодне місце на 10-12 годин. За необхідності зливайте з тарілки сироватку.
Розгорніть марлю, переверніть форму на плоске блюдо, зніміть пасочницу і акуратно звільніть від марлі. Прикрасьте на свій смак. Світлого Великодня!