Пахлава індійська
(покроковий рецепт з фото)
Пехлеві - смачний десерт, який обожнюють і дорослі, та діти! Ароматна і дуже апетитна з хрусткою ніжною скоринкою - це саме те, що потрібно для моментального підняття настрою! Спробуйте!
До вашої уваги - простий рецепт приготування пахлави індійської. Спочатку готується тісто для пахлави, поки воно "відпочиває", можна зварити сироп. З тіста формується пахлава, яку потрібно обсмажити на розпеченій сковороді. Потім її охолоджують і опускають в сироп. До столу пахлава подається присипана горішками або кунжутом. Хай щастить!
- Вода газована - 250 мілілітрів
- Цукор коричневий - 400 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 100 грам
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
Замісити тісто, використавши: газовану воду, борошно, 1 ç.l. Цукру і дрібку солі. Залиште його відпочити на 10 хвилин.
З цукру і води (140 мл) зваріть сироп. Цукор повинен повністю розчиниться. Остудіть сироп і додайте мед. Перемішайте.
Тісто розділи 5-6 частин, кожну розкачати в тонкий пласт. Ми залишаємо пласти підсохнути по 5-6 хвилин з кожного боку.
Поверніть кожен пласт в рулет, присипавши його мукою. Рулет розріжте на шматочки приблизно 2 см шириною. Краї змастіть водою і трохи розпряміть кожен шматочок.
Тепер обсмажте пахлаву на рослинній олії на середньому вогні. Масла влийте більше, як мінімум в палець висотою в сковороді. Смажити треба з усіх боків, щоб була рівномірна рум'яна кірочка. Потім викладаємо пахлаву на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.
Залишайтеся пахлави, потім опустіть в сироп на 30 секунд. Витягуємо солодкість з сиропу і присипаємо горішками або кунжутом. Смачного!