Рецепт Пахлава грузинська фото

Пахлава грузинська
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам рецепт приготування пахлави грузинської з дуже смачною начинкою. Чесно кажучи, цей варіант пахлави мені подобається більше всіх.

Опис приготування:

Готуємо грузинську пахлаву в домашніх умовах:

1. Заважати тісто.

2. Ділимо його на 2 частини і залишаємо в холодильнику.

3. Готуємо начинку.

4. Тісто розгортаємо за формою дека. Одну частину викладаємо по змащеному рослинним маслом деку.

5. Начинку розмазує по першому шару, закриваємо другим і розрізаємо.

6. Запікаємо пахлаву.


  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 2 склянки(0, 5 для тіста, 1, 5 для начинки)
  • Крем - 1/2 склянки
  • Жовтки - 5 штук(3 для тіста, 2 для заливки)
  • Борошно - 3 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Білки - 5 штук
  • Волоський орез - 400 грам
  • Кардамон - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
пахлава грузинська - фото крок 1
У миску просіяти борошно. Перемішати з розпушувачем. Додати топленого масла, вилити яєчних жовтків, додати сметани. Все перемішати, замісити тісто. Прибрати його в холодильник хвилин на 20, після чого розділити на 2 частини.
пахлава грузинська - фото крок 2
Готуємо начинку. Подрібнюємо горіхи, додати в миску зі збитим білком з цукром. Все перемішати до однорідності. Розмазати по поверхні тесту.
пахлава грузинська - фото крок 3
Закрити начинку другим шаром тіста і розрізати все на квадрати.
пахлава грузинська - фото крок 4
Запекти все в духовці при температурі 190 градусів. Запікати 35 хвилин. Готову пахлаву засипаємо цукровою пудрою, змішаний з кардамоном.

Схожі рецепти