Пахлава грузинська
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування пахлави грузинської з дуже смачною начинкою. Чесно кажучи, цей варіант пахлави мені подобається більше всіх.
Готуємо грузинську пахлаву в домашніх умовах:
1. Заважати тісто.
2. Ділимо його на 2 частини і залишаємо в холодильнику.
3. Готуємо начинку.
4. Тісто розгортаємо за формою дека. Одну частину викладаємо по змащеному рослинним маслом деку.
5. Начинку розмазує по першому шару, закриваємо другим і розрізаємо.
6. Запікаємо пахлаву.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 2 склянки(0, 5 для тіста, 1, 5 для начинки)
- Крем - 1/2 склянки
- Жовтки - 5 штук(3 для тіста, 2 для заливки)
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Білки - 5 штук
- Волоський орез - 400 грам
- Кардамон - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
У миску просіяти борошно. Перемішати з розпушувачем. Додати топленого масла, вилити яєчних жовтків, додати сметани. Все перемішати, замісити тісто. Прибрати його в холодильник хвилин на 20, після чого розділити на 2 частини.
Готуємо начинку. Подрібнюємо горіхи, додати в миску зі збитим білком з цукром. Все перемішати до однорідності. Розмазати по поверхні тесту.
Закрити начинку другим шаром тіста і розрізати все на квадрати.
Запекти все в духовці при температурі 190 градусів. Запікати 35 хвилин. Готову пахлаву засипаємо цукровою пудрою, змішаний з кардамоном.