Паелья з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Любителям страв з морепродуктами пропоную неймовірно апетитний і простий рецепт паельї з кальмарами. Ця страва не тільки смачне, але і корисне, так що підійде для всієї родини.
Варіантів, як зробити паелью з кальмарами існує безліч. В якості додаткових інгредієнтів можна використовувати не тільки креветки, але і інші морепродукти, а також в класичному поєднанні з куркою. Овочі також можна взяти будь-які за смаком.
- Мал - 250 грам
- Креветки - 250 грам
- Кальмари - 250 грам
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
1. Насамперед на невеликому вогні розігріти оливкове масло і обсмажити в ньому креветки. Посолити і поперчити за смаком, як слід перемішати і зняти зі сковороди.
2. На сковороду додати трохи масла при необхідності і висипати туди рис. Обсмажити пару хвилин.
3. В рецепт приготування паельї з кальмарами можна використовувати спеції за смаком, а також сушені трави. На сковороду до рису додати спеції, томатну пасту, подрібнений часник, а при бажанні лавровий лист і трохи білого вина.
4. Через пару хвилин влити воду (можна використовувати овочевий або курячий бульйон) і тушкувати близько 5-7 хвилин.
5. Кальмари очистити і кинути в киплячу воду на пару хвилин. Потім дістати і остудити. Варити рис до тих пір, поки рідина повністю не вбереться.
6. Потім зверху викласти обсмажені креветки і кальмари. Накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин під кришкою. Паелья з кальмарами в домашніх умовах може бути подана до столу прямо в сковороді.
7. Перед подачею викласти кілька скибочок лимона і доповнити блюдо свіжою зеленню.