Овочевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві пироги досить популярні, адже їх можна подавати як самостійно, так і як доповнення до основних страв. Пропоную сьогодні приготувати овочевий пиріг на холодці тесті.
Начинка може бути найрізноманітніша, сьогодні будемо готувати з капустою, кабачком, морквою і цибулею. Пиріг виходить ніжний, соковитий і дуже апетитний! Смачний як гарячому, так і охолодженому вигляді. Готується дана випічка досить просто, беріть рецепт на замітку!
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 200 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кабачок - 300 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Нашинкуйтекапусту і додайте її до цибулі і моркви.
Як тільки капуста станемо м'якою і зменшиться в розмірі, додайте тертий на крупній тертці кабачок. Додайте так само за смаком сіль і мелений перець.
Гасіть все разом на середньому вогні до випаровування рідини.
Тим часом збийте яйця з 0, 5 ç.l. Солі.
Додайте молоко.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте все до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки обсипте борошном або манкою і вилийте половину порції тіста. Зверху рівномірно розкладіть готову овочеву начинку.
Полийте начинку тістом, що залишилося і посипте кунжутом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Овочевий пиріг готовий. Можна нарізати його і відразу подати до столу.
Смачного!