Кукурудзяний овочевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спекти вельми незвичайний, але дуже смачний пиріг, рецептом якого вже багато років. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати кукурудзяний овочевий пиріг - корисний, ароматний, ситний і простий.
Часто так буває, що найсмачніші страви виявляються найпростішими в приготуванні і цей пиріг - не виняток! Він чимось схожий на тортилью, але більш щільний, і замість збитих яєць необхідно використовувати кукурудзяну муку. Саме вона робить цей пиріг корисним, так як містить багато клітковини. Для приготування тіста раджу брати сметану середньої або високої жирності - з нею тісто вийде більш щільним і ситним.
- Заголовок для палітурки - 120 грам (дуже дрібного помелу)
- Крем - 100 грам (середньої жирності)
- Вода - 250 грам
- Брокколі - 200-300 грам
- Морква - 1 штука
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Тертий пармезан - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія - 50 мілілітрів (для обжарки)
Кукурудзяне борошно дуже дрібного помелу змішайте до однорідності з водою і сметаною. Поставте суміш на найменший вогонь і доведіть до загустіння, безперервно помішуючи.
Каструлю зніміть з вогню і остудіть. Брокколі промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматочки. Так само наріжте моркву і солодкий перець.
Обсмажте овочі на невеликій кількості рослинного масла під кришкою, періодично перемішуючи. Дайте начинці охолонути. У каструлю з борошняної сумішшю додайте яйця, сіль і перемішайте до однорідності.
Додайте остиглі овочі, тертий пармезан і знову перемішайте. Викладіть вміст каструлі в форму для запікання, змащену олією.
Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Остудіть пиріг у формі, після чого перенесіть його на блюдо. Смачного!