Овочеві канапе
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення, Рецепти без шкоди
Такі овочеві канапе в домашніх умовах я зазвичай готую діткам, - як правило, вони не особливо в захваті від корисної їжі у вигляді відварених овочів, а ось у вигляді оригінальних канапе з'їдають все миттю!
Хочу сказати, так цей простий рецепт овочевих канапе ніби створений для діток! Адже і виглядають готові канапе красиво, і з'їдаються швидко і з задоволенням, та й дуже корисними є! Хоча звичайно ж, ви можете цей рецепт приготування овочевих канапе удосконалити, - влітку, думаю, відмінно виглядатимуть кружечки смажених баклажанів і свіжих помідорів на такий ось "подушечці" з картопляного пюре. Словом, не обмежуйте свою фантазію ні в чому!
- Картопля - 2-3 штук
- Горошок заморожений - 100 грам (можна консервований або свіжий)
- Буряк - 1 штука
- Редис - 2-3 штук
- Сир твердий - 100 грам
- Спеції - За смаком
- Борошно - За смаком (скільки пюре візьме)
1. Для початку підготуємо інгредієнти. Картопля відварити і товчемо в пюре, як зазвичай. (тут у мене набагато більше пюре, ніж нам треба). Буряк теж відварити і остудити.
2. Тепер посипаємо поверхню борошном, і акуратно домішуємо руками борошно до пюре, поки не вийде пластичне "тісто" . Солимо і перчимо до смаку. Сюди ж - заморожений горох (так він не розплющило качалкою), і качалкою робимо пласт тесту в півсантиметра товщиною.
3. Я роблю такі круглі канапе за допомогою "яйця" від кіндера. Трохи обсипаємо борошном кожен кругляшік.
4. Тим же способом вирізаємо кружечки з сиру, відвареного буряка і редиски. Нанизуємо в довільному порядку, протикаємо шпажкою і прикрашаємо за смаком. Можна подавати!