Овочеве рагу з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
З появою на ринку і на дачі стиглих різноманітних овочів саме час випробувати рецепт, як приготувати овочеві рагу. Вітамінне, смачне і барвисте блюдо обов'язково прикрасить ваш стіл.
Процес приготування рагу дуже простий, але трудомісткий. Всі овочі потрібно помити, почистити і нарізати, що і займає більшу частину часу. У блюдо можна додавати будь-які овочі за смаком (і навіть замінювати ті, що в рецепті). Надати рагу насичений смак можна за допомогою свіжої зелені і сухих трав, спецій.
- Баклажан - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Braai - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Всі овочі ретельно миємо від бруду, потім всі овочі, крім зелені, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Казан або сковороду з високими бортами ставимо на вогонь, наливаємо оливкову олію, відправляємо спершу цибулю, а через пару хвилин морква.
2. Після обсмажування цибулі і моркви додаємо решту овочів. Трохи "припускаємо" їх, а потім наливаємо трохи холодної води (буквально на дні), накриваємо кришкою і тушкуємо овочі до м'якості. Зелень миємо й нарізаємо дрібно, додаємо в казан. За пару хвилин до готовності солимо і перчимо до смаку. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою, залишаємо рагу на 15-20 хвилин.
3. Готове вітамінне рагу подаємо гарячим або холодним з скибочкою чорного хліба. Смачного!