Овочеве рагу в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
В рагу використовуються будь-які сезонні овочі. Вони нарізаються однаковими шматочками, обсмажуються і тушкують з помідорами або томатним соком. Отже, перед вами класичний рецепт рагу, дивіться!
Я розповім, як приготувати рагу (класичного рецепт), в якому використовуються такі овочі: картопля, кабачок, цибуля, морква, капуста і помідори. Помідор можна замінити томатним соком. Улюблені спеції і ароматні трави можна додати в самому кінці приготування рагу. У класичному рецепті використовується тільки сіль, перець чорний мелений, кріп і часник. Воду в рагу можна не використовувати, якщо овочі дали в процесі гасіння багато соку.
- Картопля - 500 грам
- Капуста - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука (цукіні)
- Помідор - 1-2 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте овочі для рагу. Все вимийте, очистіть. Приступимо. Рагу можна приготувати в будь-який глибокій посудині, наприклад, Казань, сковороді з високими бортами або мультиварці.
Цибуля, морква і болгарський перець поріжте кубиками невеликого розміру. З помідорів зніміть шкірку, обдавши попередньо їх окропом. Поріжте помідор шматочками.
На рослинному маслі обсмажити цибулю і моркву, через пару хвилин додайте болгарський перець і доведіть овочі до напівготовності.
Очищену картоплю поріжте кубиками або невеликими шматочками.
Додайте його обсмажувати до овочів в мультиварку.
Наріжте тонко капусту (або поріжте її кубиками, як інші овочі).
Кабачок поріжте кубиками.
До обсмаженою овочам додайте капусту, кабачок, помідори, сіль. Гасіть овочі під кришкою хвилин 30.
В кінці гасіння додайте перець чорний мелений, дрібно порізаний кріп і часник, перемішайте і вимкніть мультиварку. Дайте овочам постояти хвилин 15-20, після чого можна подавати до столу.