Овочеве рагу в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий лаваш з соковитою начинкою з тушкованих овочів - відмінна ситна закуска для пікніка або швидкого перекусу! Рагу можна приготувати заздалегідь, а загорнути в лаваш і запекти в духовці - справа 5 хвилин!
Овочі спершу злегка обсмажують на сковороді, щоб ввібрати в себе ароматне масло і прискорити час приготування. Потім запікаються в духовці. Тут докладний рецепт, як приготувати овочеве рагу в лаваші.
- Лаваш - 4-5 штук
- Картопля - 400 грам
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Перець червоний солодкий - 1 штука
- Соус томатний - 1 Склянка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Лист салату - 8 штук
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп, Зелена цибуля)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте, очистіть. Картопля наріжте дрібними кубиками, кабачок і моркву - тонкими скибочками, цибуля - півкільцями.
Кумин прогрійте на розігрітій олії до появи аромату і потріскування. Додайте цибулю, морква і обсмажте протягом двох хвилин.
Капусту нашаткуйте, у перцю видаліть плодоніжки і насіння, наріжте соломкою. Кабачок, капусту і перець обсмажте протягом 2-3 хвилин. Викладіть у форму для запікання.
Духовку дозволите на 180 ° С. У розігріте масло додайте кумін, сушений часник, паприка. Картопля обсмажте протягом 5 хвилин до напівготовності, періодично помішуючи. Викладіть у форму для запікання.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте томатний соус, перемішайте. Запікайте в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин до готовності картоплі. За цей час перемішайте 2 рази.
Трохи остудіть готове рагу, додайте подрібнену зелень, перемішайте. Лист лаваша розрізати на 2 частини. У центр покладіть листя салату, 2-3 ложки рагу. Загорніть лаваш в рулет, підвертаючи краю.
Прогрійте в духовці протягом 5 хвилин при 180 ° С. На пікніку лаваш з начинкою з рагу можна приготувати на решітці-гриль.
Смачного!