Осетинський пиріг з сиром і сиром
(покроковий рецепт з фото)
В Осетії кожна господиня вміє готувати традиційний пиріг. Майстерність його приготування відточується роками. Головний секрет - це тонко розкачане тісто, воно не повинно бути товщі начинки.
Смачний традиційний пиріг з гір Кавказу може легко опинитися на вашому столі. Досить наслідувати наш рецептом. Замісити з необхідних інгредієнтів дріжджове тісто і дайте йому піднятися. Подрібніть зелень, додайте тертий сир, сир і сметану. Добре перемішайте і розімніть начинку. Підоспілому тісто розділіть на частини, кожну з яких розкачайте в пласт. Викладіть на наго частина начинки, кінець кліпу, розімніть кульку в коржик і відправте її в духовку на 25 хвилин. Гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. Смачного!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сир сулугуні - 300 грам
- Зелена цибуля - 30 грам
- Кріп - 30 грам
- Сир - 50 грам
- Крем - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Олія соняшникова - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Молоко - 130 мілілітрів
Підігрійте невелику кількість молока і розчиніть в ньому дріжджі і цукор. Через 10 хвилин додайте борошно, сіль і решту молока. Перемішайте, додайте рослинне масло і ще раз добре перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште підніматися протягом 45 хвилин.
Сир потріть на тертці, додайте подрібнену цибулю і кріп, сир і сметану. Перемішайте і злегка розімніть руками, щоб зелень дала сік.
Підоспілому тісто розділіть на частини, кожну з яких розкачайте в пласт. Викладіть на наго частина начинки, яка за обсягом повинна відповідати кількості тіста.
Защипніть краю тесту поверх начинки, розімніть кульку долонями в плоску корж, в центрі зробіть невеликий надріз, для виходу пара. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікання пиріг протягом 25 хвилин. Гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. На стіл можна подати відразу або в охолодженому вигляді.