Рецепт Осетинський пиріг з сиром і сиром фото

Осетинський пиріг з сиром і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги

В Осетії кожна господиня вміє готувати традиційний пиріг. Майстерність його приготування відточується роками. Головний секрет - це тонко розкачане тісто, воно не повинно бути товщі начинки.

Смачний традиційний пиріг з гір Кавказу може легко опинитися на вашому столі. Досить наслідувати наш рецептом. Замісити з необхідних інгредієнтів дріжджове тісто і дайте йому піднятися. Подрібніть зелень, додайте тертий сир, сир і сметану. Добре перемішайте і розімніть начинку. Підоспілому тісто розділіть на частини, кожну з яких розкачайте в пласт. Викладіть на наго частина начинки, кінець кліпу, розімніть кульку в коржик і відправте її в духовку на 25 хвилин. Гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. Смачного!

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Сир сулугуні - 300 грам
  • Зелена цибуля - 30 грам
  • Кріп - 30 грам
  • Сир - 50 грам
  • Крем - 50 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Олія соняшникова - 2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 130 мілілітрів
осетинський пиріг з сиром і сиром - фото крок 1
Підігрійте невелику кількість молока і розчиніть в ньому дріжджі і цукор. Через 10 хвилин додайте борошно, сіль і решту молока. Перемішайте, додайте рослинне масло і ще раз добре перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште підніматися протягом 45 хвилин.
осетинський пиріг з сиром і сиром - фото крок 2
Сир потріть на тертці, додайте подрібнену цибулю і кріп, сир і сметану. Перемішайте і злегка розімніть руками, щоб зелень дала сік.
осетинський пиріг з сиром і сиром - фото крок 3
Підоспілому тісто розділіть на частини, кожну з яких розкачайте в пласт. Викладіть на наго частина начинки, яка за обсягом повинна відповідати кількості тіста.
осетинський пиріг з сиром і сиром - фото крок 4
Защипніть краю тесту поверх начинки, розімніть кульку долонями в плоску корж, в центрі зробіть невеликий надріз, для виходу пара. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікання пиріг протягом 25 хвилин. Гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. На стіл можна подати відразу або в охолодженому вигляді.

Схожі рецепти