Рецепт Осетинський пиріг з сиром і картоплею фото

Осетинський пиріг з сиром і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Дріжджове тісто для осетинського пирога при випічці виходить дуже м'яким, начинка соковитою і ароматною. Дуже смачна випічка, сподобається всій родині.

М'який і смачний осетинський пиріг так і проситься на ваш стіл - швидше приготуйте! Як це зробити, Зараз розповім - спочатку приготуйте дріжджове тісто і дайте йому добре піднятися. В процесі один раз обомніте. Приготуйте картопляне пюре, змішайте його з тертим сиром і невеликою кількістю молока. Підоспілому тісто розділіть на частини, розімніть шматки в коржик, на кожну покладіть рівні частини начинки і защіпніте над нею краї тіста. Акуратно руками розімніть колобок в коржик. Змастіть деко, покладіть на нього пиріг і відправте в розігріту духовку на 15 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подайте на стіл. Смачного!

  • Борошно - 800 грам
  • Масло рослинне - 70 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Сир осетинський - 500 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 5 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
осетинський пиріг з сиром і картоплею - фото крок 1
Приготування пирога почнемо з тесту. Змішайте борошно, сіль і сухі дріжджі. Нагрійте воду, змішайте її з молоком та олією. Влийте суміш в борошно і замісіть тісто. Залиште його під рушником на 50 хвилин в теплому місці. Потім обомніте його і дайте піднятися ще півгодини.
осетинський пиріг з сиром і картоплею - фото крок 2
В цей час дрібно потріть сир.
осетинський пиріг з сиром і картоплею - фото крок 3
Відваріть картоплю, зробіть пюре і змішайте його з сиром. Додайте трохи молока.
осетинський пиріг з сиром і картоплею - фото крок 4
Підоспілому тісто розділіть на 3 частини, і викладіть по черзі на присипаний борошном стіл. Розімніть кожен шматок в коржик, на неї покладіть рівні частини начинки і защіпніте над нею краї тіста. Для зручності начинка повинна мати форму кулі. Тепер акуратно руками розімніть колобок в коржик. Легкими ударами, без розтягування і використання качалки. Змастіть деко олією, покладіть на нього пиріг і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подайте на стіл.

Схожі рецепти