Осетинський пиріг з сиром і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто для осетинського пирога при випічці виходить дуже м'яким, начинка соковитою і ароматною. Дуже смачна випічка, сподобається всій родині.
М'який і смачний осетинський пиріг так і проситься на ваш стіл - швидше приготуйте! Як це зробити, Зараз розповім - спочатку приготуйте дріжджове тісто і дайте йому добре піднятися. В процесі один раз обомніте. Приготуйте картопляне пюре, змішайте його з тертим сиром і невеликою кількістю молока. Підоспілому тісто розділіть на частини, розімніть шматки в коржик, на кожну покладіть рівні частини начинки і защіпніте над нею краї тіста. Акуратно руками розімніть колобок в коржик. Змастіть деко, покладіть на нього пиріг і відправте в розігріту духовку на 15 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подайте на стіл. Смачного!
- Борошно - 800 грам
- Масло рослинне - 70 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Картопля - 500 грам
- Сир осетинський - 500 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 5 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Приготування пирога почнемо з тесту. Змішайте борошно, сіль і сухі дріжджі. Нагрійте воду, змішайте її з молоком та олією. Влийте суміш в борошно і замісіть тісто. Залиште його під рушником на 50 хвилин в теплому місці. Потім обомніте його і дайте піднятися ще півгодини.
В цей час дрібно потріть сир.
Відваріть картоплю, зробіть пюре і змішайте його з сиром. Додайте трохи молока.
Підоспілому тісто розділіть на 3 частини, і викладіть по черзі на присипаний борошном стіл. Розімніть кожен шматок в коржик, на неї покладіть рівні частини начинки і защіпніте над нею краї тіста. Для зручності начинка повинна мати форму кулі. Тепер акуратно руками розімніть колобок в коржик. Легкими ударами, без розтягування і використання качалки. Змастіть деко олією, покладіть на нього пиріг і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подайте на стіл.