Рецепт Осетинський пиріг з картоплею і сиром фото

Осетинський пиріг з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Традиційна начинка з картоплі і сиру для традиційного кавказького страви - осетинського пирога. Обов'язково спробуйте - вам сподобається.

Опис приготування:

Традиційний осетинський пиріг готуйте так - ретельно замісити дріжджове тісто і залиште його підніматися мінімум на годину. Поки тісто підходить, зваріть картоплю в пюре, додайте вершкове масло, бринзу, добре перемішайте і розділіть на рівні частини. Також вступите і з тестом. Кожну частину тіста розімніть в коржик, викладіть частина начинки і защипніть краю. Тепер розімніть колобок в начинкою в корж і випікання її в духовці протягом 25 хвилин. Не забудьте зробити невеликий отвір в центрі пирога для виходу пара. Гарячий пиріг відразу подайте на стіл, змастивши вершковим маслом. Смачного!

  • Борошно - 500 грам
  • Бринза - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Молоко - 0, 5 L
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
осетинський пиріг з картоплею і сиром - фото крок 1
Замісити тісто. Для цього змішайте борошно з дріжджами, додайте тепле молоко з цукром і сіллю, і замістити тісто. Додайте рослинне масло, перемішайте ще раз і залиште підніматися протягом години.
осетинський пиріг з картоплею і сиром - фото крок 2
Тим часом відваріть картоплю, розімніть в пюре і додайте вершкове масло.
осетинський пиріг з картоплею і сиром - фото крок 3
До картоплі додайте терту бринзу, добре перемішайте і розділіть на 3 частини.
осетинський пиріг з картоплею і сиром - фото крок 4
Тісто обомніте по колу і залиште ще на 30 хвилин. Потім розділіть його на три частини, кожну з яких розімніть в тонку круглу корж. У центр коржі покладіть частину начинки і зберіть краю, сформувавши мішечок з начинкою.
осетинський пиріг з картоплею і сиром - фото крок 5
Розплющите його долонею якомога тонше. Це можна робити прямо на деку. Зробіть в центрі пирога невеликий отвір і випікання в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл.

Схожі рецепти