Осетинський пиріг з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна начинка з картоплі і сиру для традиційного кавказького страви - осетинського пирога. Обов'язково спробуйте - вам сподобається.
Традиційний осетинський пиріг готуйте так - ретельно замісити дріжджове тісто і залиште його підніматися мінімум на годину. Поки тісто підходить, зваріть картоплю в пюре, додайте вершкове масло, бринзу, добре перемішайте і розділіть на рівні частини. Також вступите і з тестом. Кожну частину тіста розімніть в коржик, викладіть частина начинки і защипніть краю. Тепер розімніть колобок в начинкою в корж і випікання її в духовці протягом 25 хвилин. Не забудьте зробити невеликий отвір в центрі пирога для виходу пара. Гарячий пиріг відразу подайте на стіл, змастивши вершковим маслом. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Бринза - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Молоко - 0, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Замісити тісто. Для цього змішайте борошно з дріжджами, додайте тепле молоко з цукром і сіллю, і замістити тісто. Додайте рослинне масло, перемішайте ще раз і залиште підніматися протягом години.
Тим часом відваріть картоплю, розімніть в пюре і додайте вершкове масло.
До картоплі додайте терту бринзу, добре перемішайте і розділіть на 3 частини.
Тісто обомніте по колу і залиште ще на 30 хвилин. Потім розділіть його на три частини, кожну з яких розімніть в тонку круглу корж. У центр коржі покладіть частину начинки і зберіть краю, сформувавши мішечок з начинкою.
Розплющите його долонею якомога тонше. Це можна робити прямо на деку. Зробіть в центрі пирога невеликий отвір і випікання в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подайте на стіл.