Оселедець під шубою у вигляді риби
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, всі жителі слов'янських країн хоч раз у своєму житті їли салат "шуба" . А я вам розповім, як приготувати оселедець під шубою у вигляді риби! цікаво виглядає, а смак - чудовий!
Звичайно, цей простий рецепт оселедця під шубою у вигляді риби нічим не відрізняється від класичного, але просто він декорований під рибку. Але навіть якщо ви по своїй природі байдужі до прикрас, просто зробіть салат, не пошкодуєте! А такий "риб'ячий" салат особливо подобається діткам, як показала практика. Спробуйте!
- Оселедець солоний - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Буряк - 2 штуки (половинку однієї буряка прибережіть для прикраси)
- Яйце - 1 штука (щоб потім з білків зробити очі )
- Оливки - 2 штуки (це будуть зіниці у очей )
- Морква - 2 штуки (третину однієї морквини прибережіть для прикраси)
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Картоплю, яйце, буряк і моркву відварити до готовності і остудити. Бажано все робити в окремих каструльках.
2. Оселедець обробимо, позбудемося кісток, ріжемо маленькими шматочками. Можете прямо відразу викласти її на дно салатниці.
3. Остигнули відварені овочі чистимо і тремо на тертці. Лук подрібнити, зелень, якщо додаєте, теж. Викладаємо шарами рибу, цибуля, картоплю, морква і буряк. Кожен шар Промазуємо майонезом.
4. А з залишків буряків тепер робимо такі півкільця. Салат викладаємо овалом, з буряка робимо "луску" і "плавники", з яйця і оливок - очі. Готово!