Оселедець під шубою у вигляді мавпочки
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний стіл повинен ломитися від страв, а мавпа любить велика кількість фруктів, овочів, рибу. Незмінна гостя новорічного меню - оселедець - дуже підійде для Мавпи. Спробуйте!
Відваріть овочі, остудіть їх. Приготуйте рибу. Викладайте салат шарами, чергуючи інгредієнти з майонезом. Оформіть мордочку. Мавпочка готова до зустрічі Нового 2016 року! З наступаючим, друзі!
- Оселедець - 200 грам (слабосоленая)
- Картопля - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Буряк - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Оливки - 1-2 штук (для оформлення)
Підготуйте продукти для шуби. Відваріть всі овочі до готовності. Остудіть.
Оселедець обробити на філе, видаліть кістки. Поріжте філе кубиками.
Овочі очистіть від шкірки, приготуйте велику тертку.
Уявіть собі, як буде виглядати ваша мавпочка. І почніть викладати терту картоплю у формі мордочки. Змастіть його майонезом, посоліть і поперчіть за смаком.
Поріжте дрібно цибулю, ошпарьте його окропом (щоб він втратив гіркоту) і змішайте з оселедцем, викладіть на картоплю.
Далі - шар тертої моркви, майонез, сіль, перець.
Останній шар - буряк (тільки вже без майонезу).
З картоплі, буряка і оливок сформуйте вушка і очі.
З тертого на дрібній тертці сиру зробіть рот. Зробіть мавпочці носик.
З морквини зробіть ротик і чубок. Мавпочка готова!