Opresnoki
(покроковий рецепт з фото)
Опрісноки - це прісний хліб, рецепт якого гранично простий. Його готували ще в біблійні часи. Він зберігся з тих пір і зовсім не змінився. Такий хліб досить довго зберігається.
Щоб покуштувати смачного і гарного хліба, зовсім не обов'язково ходити кожен день в пекарню або булочну. Його можна спекти в домашніх умовах. Тим більше, що дізнатися, як приготувати опрісноки, можна дуже легко. Тоді смачний і свіжий прісний хліб завжди буде на вашому столі.
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Молоко або вода - 1/2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Борошно двічі просійте через дрібне сито, щоб в ній не було грудочок, а хліб вийшов м'яким і повітряним. Всипте борошно в миску з високими бортиками.
Влийте до борошна рослинна олія, vbeyte яйця, додайте воду або молоко. Посоліть інгредієнти і ретельно їх перемішайте. Це можна зробити за допомогою кухонного комбайна або міксера зі спеціальною насадкою.
Тісто має вийти досить м'яким і липким. Змастіть довгасту форму рослинним маслом без запаху, викладіть у форму тісто і розрівняйте його.
Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів, так як хліб повинен запікатися досить швидко. Потім поставте в неї форму з тестом. Через двадцять хвилин хліб буде готовий. Слідкуйте за тим, щоб він не підгорів, а злегка зарум'яниться.