Онігірадзу
(покроковий рецепт з фото)
Онігірадзу - популярний в Японії рисовий сендвіч. Блюдо - справжня знахідка для тих, хто любить суші і роли, але не вміє акуратно їх готувати.
Рисові сендвічі відмінно підійдуть в якості ситного перекусу або вечері в азіатському стилі. Для їх приготування не потрібно спеціальних навичок - вони завжди виходять, головне, підібрати начинку за смаком. Нижче я розповім детально всі тонкощі, як приготувати онігірадзу. Для цього рецепта краще використовувати спеціальний рис для суші, але його можна замінити будь-яким клейким рисом, який влаштовує вас за смаком. Для начинки я пропоную використовувати копчений тофу і свіжі овочі, але можна вибрати все що завгодно. Розмір порції також регулюється. Загалом, немає ніяких обмежень.
- Рис для суші - 140 грам
- Вода - 280 грам
- Тофу застебнутий - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рисовий оцет - 25 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Шпинат - 10 грам
- Норі - 3 штуки

Підготуйте всі інгредієнти.

В першу чергу необхідно зварити рис. Промийте його до прозорої води. На найбільшій температурі закип'ятіть воду з рисом, потім закрийте каструлю кришкою і знизьте температуру до самої мінімальної. Варіть рис під кришкою 15-17 хвилин.

Змішайте 25 мл рисового оцту і половину чайної ложки солі. Вилийте цю заправку в рис, гарненько перемішайте.

Промийте і висушіть свіжий шпинат. Тофу наріжте пластинками по півсантиметра. Розріжте огірки уздовж на тонкі скибочки. Перець розрізати навпіл, після наріжте кожну половину на тонкі смужки.

Лист норі покладіть гладкою стороною вниз, викладіть на нього велику ложку рису. Розрівняйте рис і надайте йому форму квадрата.

Зверху покладіть скибочки огірка. Потім шпинат. Зверху пластинки тофу. Якщо щось виходить за межі рису, то зайве можна відрізати.

Викладіть на тофу шматочки червоного перцю. Чим щільніше вони будуть лежати, тим красивіше вийде онігірадзу в розрізі.

Зверху останнім шаром покладіть ще одну ложку рису. Гарненько розрівняйте його.

Змочіть краю норі в воді і підтягніть їх до центру. Усе, що буде стирчати теж змочіть і притисніть.

Оберніть онігірадзу в харчову плівку або фольгу, щільно притисніть з усіх боків. Залиште їх полежати на п'ять хвилин, щоб листи норі гарненько розмокнули.

Гострим ножем розрізати онігірадзу поперек. Після кожного рисового сендвіча промивайте ніж в холодній воді, тоді вийде максимально красивий результат. Подавати онігірадзу найкраще разом з теріякі або соєвим соусом. Смачного!