Рецепт Онігірадзу фото

Онігірадзу
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Страви з начинкою

Онігірадзу - популярний в Японії рисовий сендвіч. Блюдо - справжня знахідка для тих, хто любить суші і роли, але не вміє акуратно їх готувати.

Рисові сендвічі відмінно підійдуть в якості ситного перекусу або вечері в азіатському стилі. Для їх приготування не потрібно спеціальних навичок - вони завжди виходять, головне, підібрати начинку за смаком. Нижче я розповім детально всі тонкощі, як приготувати онігірадзу. Для цього рецепта краще використовувати спеціальний рис для суші, але його можна замінити будь-яким клейким рисом, який влаштовує вас за смаком. Для начинки я пропоную використовувати копчений тофу і свіжі овочі, але можна вибрати все що завгодно. Розмір порції також регулюється. Загалом, немає ніяких обмежень.

  • Рис для суші - 140 грам
  • Вода - 280 грам
  • Тофу застебнутий - 150 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рисовий оцет - 25 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Огірок - 1 штука
  • Шпинат - 10 грам
  • Норі - 3 штуки
онігірадзу - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
онігірадзу - фото крок 2
В першу чергу необхідно зварити рис. Промийте його до прозорої води. На найбільшій температурі закип'ятіть воду з рисом, потім закрийте каструлю кришкою і знизьте температуру до самої мінімальної. Варіть рис під кришкою 15-17 хвилин.
онігірадзу - фото крок 3
Змішайте 25 мл рисового оцту і половину чайної ложки солі. Вилийте цю заправку в рис, гарненько перемішайте.
онігірадзу - фото крок 4
Промийте і висушіть свіжий шпинат. Тофу наріжте пластинками по півсантиметра. Розріжте огірки уздовж на тонкі скибочки. Перець розрізати навпіл, після наріжте кожну половину на тонкі смужки.
онігірадзу - фото крок 5
Лист норі покладіть гладкою стороною вниз, викладіть на нього велику ложку рису. Розрівняйте рис і надайте йому форму квадрата.
онігірадзу - фото крок 6
Зверху покладіть скибочки огірка. Потім шпинат. Зверху пластинки тофу. Якщо щось виходить за межі рису, то зайве можна відрізати.
онігірадзу - фото крок 7
Викладіть на тофу шматочки червоного перцю. Чим щільніше вони будуть лежати, тим красивіше вийде онігірадзу в розрізі.
онігірадзу - фото крок 8
Зверху останнім шаром покладіть ще одну ложку рису. Гарненько розрівняйте його.
онігірадзу - фото крок 9
Змочіть краю норі в воді і підтягніть їх до центру. Усе, що буде стирчати теж змочіть і притисніть.
онігірадзу - фото крок 10
Оберніть онігірадзу в харчову плівку або фольгу, щільно притисніть з усіх боків. Залиште їх полежати на п'ять хвилин, щоб листи норі гарненько розмокнули.
онігірадзу - фото крок 11
Гострим ножем розрізати онігірадзу поперек. Після кожного рисового сендвіча промивайте ніж в холодній воді, тоді вийде максимально красивий результат. Подавати онігірадзу найкраще разом з теріякі або соєвим соусом. Смачного!

Схожі рецепти