Рецепт Омлет в Лотарингії фото

Омлет в Лотарингії
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Яйця
Дієтичне харчування
На сніданок
Омлет

Тоненький, м'який, з кремообразной текстурою - ось, як можна описати омлет по-Лотаринзький. У Лотарингії, північно-східному регіоні Франції, знають толк в їжі, і цей рецепт - тому підтвердження.

Омлет в Лотарингії - дуже смачне і ніжне блюдо. На перший погляд може здатися, що приготувати його складно. Але, одного разу спробувавши приготувати цю страву, ви зрозумієте, що рецепт приготування омлету по-Лотаринзький дуже простий. Єдина складність - вловити момент, коли омлет потрібно загортати. Але я сподіваюсь, що за допомогою рецепта з фото, у вас все вийде відмінно

  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сир тертий - 2 Ст. Ложки
  • Грудинка або шинка - 50 грам
омлет в Лотарингії - фото крок 1
Розігріваємо на великому вогні сковорідку з вершковим маслом.
омлет в Лотарингії - фото крок 2
Розмішуємо яйця з сіллю і перцем. Збивати не треба - омлет не повинен бути пишним.
омлет в Лотарингії - фото крок 3
Виливаємо яйця на сковороду і, піднявши сковороду над вогнем, злегка рухаємо нею взад-вперед. Це робиться для того, щоб омлет не пристав до дна сковорідки. Одночасно помішувати омлет, НЕ протикаючи його наскрізь. Все це робиться швидко, секунд 15-20.
омлет в Лотарингії - фото крок 4
Викладаємо смужкою по центру ще рідкуватого омлету натертий сир і нарізану грудинку або шинку.
омлет в Лотарингії - фото крок 5
За допомогою лопатки звертаємо омлет конвертиком. Все це робиться швидко, поки омлет ще м'який. Тоді він не зламається і буде всередині м'яким.
омлет в Лотарингії - фото крок 6
Згорнутий омлет знімаємо з пательні і подаємо до столу.

Схожі рецепти