Оладки з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Ну що ж, сніданок сьогодні у мене був пізній, тому був час, щоб розійтися. Я вирішила зробити ласощі з тіста. Ось, як приготувати млинці з сухофруктами. Дивіться рецепт!
Оладки готуються швидко, набагато швидше, ніж млинці. Цим вони і зручні. Поки з млинцями розберешся, пройде багато часу. А оладки - раз, два - і майже! Та й на смак вони не гірше. Правда, жиру в них, звичайно, більше. Але якщо використовувати сковороду з антипригарним покриттям, то можна смажити і без використання масла.
- Борошно - 2 склянки
- Кисле молоко / кефір - 500 мілілітрів
- Сухофрукти - 150-200 грам (чорнослив, чорнослив, родзинки)
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Ванілін - За смаком
- Сода - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Замочуємо курагу, чорнослив і родзинки в окропі. Промиваємо їх гарненько від бруду і нальоту. Нарізаємо курагу, чорнослив і все, що ви самі захочете взяти в якості начинки для оладок, на дрібні шматочки.
Робимо тісто. Збовтуємо яйця з кислим молоком, кефіром або просто з кислим молоком. Просіваємо борошно з содою. Розтираємо борошно з кефіром. Досипаємо ванілін і цукор з дрібкою солі. Замішуємо рідкуватий, але не ллється тісто. Скидаємо туди сухофрукти і все разом перемішуємо до однорідної маси.
Розігріваємо сковорідку. Наливаємо рослинного масла. Викладаємо столовою ложкою порційно оладки на розпечену сковорідку. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
Минуло трохи більше півгодини, як оладки пожежі. Вони у нас вийшли не прості, а з начинкою. Чорнослив, чорнослив і родзинки оригінально виглядають в тесті. За смаком це нагадує пампушки з маком. Тільки ліниві. Подавайте їх з гарячим чаєм або кавою. Приємних вам посиденьок!