Оладки з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.
Дуже прості і в той же час смачні оладки з картоплі запікаються в духовці. Для приготування таких оладок знадобиться зовсім небагато інгредієнтів - картопля, вершки, сіль і перець. Готуємо?
Опис приготування:
Оладки з картоплі - дуже просте блюдо, яке практично взагалі не вимагає ніяких інгредієнтів. Тільки картопля і вершки. До того ж, вершки завжди можна замінити рослинним або розтопленим вершковим маслом, також підійде жирна сметана. Але, як показує досвід, з вершками - найсмачніший варіант.
До речі, зовсім не буде зайвим, якщо ви в масу з картоплі додасте своїх улюблених спецій. Це може бути і базилік, і майоран, і орегано. Що вам більше подобається.
Бажаю удачі в приготуванні. Сподіваюся, простий рецепт оладок з картоплі вам сподобається!
- Картопля - 5 штук
- Вершки - 2 Ст. Ложки (чим жирніше, тим краще)
- Сіль. Перець - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці.
Картопля перекладаємо в марлю або паперовий рушник і віджимають непотрібний крохмальний сік.
Картопля перекладаємо в зручну посуд. Додаємо вершки, солимо і перчимо, можна приправити за смаком пряними травами.
Деко змащуємо маслом, або застилає його папером для випікання. З картопляної маси формуємо оладки товщиною в 1-1, 5 см і акуратно складаємо, щоб вони не злиплися. Сфорязикні оладки з картоплі відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин.
Оладки повинні покритися апетитною золотистою скоринкою. Смачного!