Марокканські оладки з картоплі c чімічурі
(покроковий рецепт з фото)
Марокканські оладки з картоплі - для мене абсолютно нове блюдо, ні на що не схоже. Раніше з картопляного пюре оладки я не готувала, тим більше з такими ароматними спеціями і горошком.
Рецепт, як приготувати марокканські оладки з картоплі з чімічурі, дуже простий і не морочлівий. Необхідно просто змішати всі інгредієнти, сформувати оладки і обсмажити на сковороді. З соусом також все просто, але яким смачним він вийшов! поєднання мигдалю, часнику, петрушки і м'яти просто дивно, такий соус можна подавати не тільки до цих оладок, але і до інших страв. Обов'язково спробуйте приготувати такі оладки!
- Картопляне пюре - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Корсервірованний горошок - 1/2 склянки
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 3-4 штук (гілочки)
- М'ята - 3-4 штук(listika)
- Мигдаль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 3-5 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля заздалегідь відваріть в шкірці, остудіть і очистіть.
Картопля натріть на дрібній тертці, щоб вийшло майже пюре.
Потім додайте яйце, всі спеції і консервований горошок.
Якщо ви не солили картопля при варінні, то підсолити суміш зараз і гарненько все перемішайте до однорідного стану.
З підготовленої картопляної маси сформуйте невеликі оладки і обваляйте їх в панірувальних сухарях.
Обсмажте оладки в олії до золотистої скоринки.
Приготуйте соус. Часник пропустіть через чеснокодавку, дрібно порубати мигдаль і зелень, додайте оливкову олію. Перемішайте отриманий соус.
Полийте оладки з картоплі ароматним соусом і можна подавати! Їжте із задоволенням!